Русенец с първо място на състезание по авиомоделизъм

0
Клубът се подготвя още за националния шампионат и за отворена купа на България
Клубът се подготвя още за националния шампионат и за отворена купа на България

13-годишният Волкан Шукри Хасан от Търговище, в отбор с Николай Палежев от Русе, спечели златен медал в клас F2F - опростен тимрейсинг по време на събора- състезание по авиомоделизъм в Ловеч, съобщава ТОП НОВИНИ.

Момчетата победиха в най- многолюдния клас. При него изработката на модела е по-лесна и затова броя на участниците е много по-голям. Но техниката на стартиране, управление и провеждане на състезание е същата като при тимрейсинг.

Трима механици и трима пилоти се състезават в една окръжност кой първи ще направи 100 обиколки и в зависимост от постигнатото време се определя класирането. На големи състезания финалът е 200 обиколки.

Интересен факт е, че този клас е измислен от българите и в момента се упражнява в цял свят", разказа Николай Николов – ръководител на Клуб по авиомоделизъм към Младежки дом – Търговище.

Волкан и Николай участваха в екип и в клас F2C. Там в последния манш медала им бе отмъкнат от национални състезатели на България с многократно по-голям опит. През първите два дни на състезанието двамата се движеха безотказно в тройката.

"Доволен съм от представянето на състезателя от нашия отбор Волкан Хасан. Той се занимава с този клас от скоро, но триразовите тренировки в последните три месеца показаха, че могат да се постигнат отлични резултати за кратко време, ако го има желанието и упоритостта", сподели треньорът.

Той анонсира, че на двамата състезатели предстои участие на Световна купа Франция и Световна купа Холандия, които ще се провеждат заедно. Клубът се подготвя още за националния шампионат и за отворена купа на България.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари