Русенец с бронзово отличие от Европейско първенство по кик бокс

0

Русенския възпитаник Христо Христов записа две победи при дебюта си на международен ринг при мъжете и завоюва първото си отличие от такъв мащаб.

На провелото се от 20 до 26 октомври Европейско първенство по кик бокс в град Билбао, Испания младия русенец надигра последователно двама опоненти в много оспорваната категория до 71 кг в стил Фул контакт. Първи в списъкът му бе португалеца Рубен Ролу, а след това италианецът Вито Плазмати. Христо показа голямо израстване и помете ринга с опонентите си.

В полуфиналния сблъсък опитът си оказа влияние и доста рутинирания му опонент от Русия го надигра с много добра и хитра тактическа игра измъквайки победата от напористия русенец.

Христо Христов е русенски възпитаник, бивш състезател на СК”Хелиос”, като за изминалата 2013г спечели с първия си треньор Митко Ружинов всичко каквото можеше да се спечели в България – 4 титли в различни версии на кик бокса: 2 пъти във фул контакт, лоу кик и К-1. В актива си има също и сребро от Балканското първенство през изминалата година. От 2014 Христо е студент във Варна и тренира в СК”Боил” под ръководството на националния селекционер в стил Фул Контакт - Красимир Кирилов, който беше с него край ринга по време на Европейското първенство и има огромна заслуга за успеха му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари