Силен старт на кикбокс годината за ХЕЛИОС

0
Състезатели от русенския клуб спечелиха четири отличия – един златен, два сребърни и един бронзов медал от турнира "Dacic Trophy WAKO Kickboxing Cup 2020"
Състезатели от русенския клуб спечелиха четири отличия – един златен, два сребърни и един бронзов медал от турнира "Dacic Trophy WAKO Kickboxing Cup 2020"

На 22-ри февруари в румънската столица Букурещ се проведе шестото издание на силния кикбоксов турнир “Dacic Trophy2020”.

Големия интерес към първото за годината състезание доведе над 350 състезателя от 34 клуба,, като повечето от тях се бяха регистрирали за участие в по 2 дисциплини или категории, което направи турнира още по-тежък.

България бе представена с отбор от петима състезатели от русенския клубХелиос“ водени от треньора им Митко Ружинов. Те участваха в стил Киклайт контакт и спечелиха четири отличия – един златен, два сребърни и един бронзов медал.

Напористия боец на ХЕЛИОС - Павел Николов (ученик в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“) записа три победи в актива си и се качи на мястото на стълбичката, което му подхожда – 1-вото. Така той стана Шампион при юношите до 15г в категория до 42 кг.

Пътят му дотам бе лесен за него, но не и за преглъщане от румънските съдии. На финалния двубой те решиха да вземат нещата в свои ръце, след като бойците им не могат да се справят с техничния русенски боец. Павел в стил "котка и мишка" изнесе кикбокс урок на румънския си противник. Съдиите обаче, колегиално дадоха единодушно победа с 3:0 съдийски гласа на румънския състезател, чийто треньор в ъгъла бе главния рефер на състезанието, седящ със съдийската си униформа - нещо абсолютно некоректно и забранено от правилата. Буря от освирквания принуди организатора на турнира, както и самия треньор на румънския състезател да привикат съдийската бригада и да променят резултата в 3:0 за българския състезател и правото да възтържествува.

Дебютантът Доан Ремзиев приключи първото си състезание със сребърно отличие. Със спокойна и хладнокръвна игра той не даде шанс на опонента (и съдиите) в първия си мач. В оспорвания финален мач, обаче ясно си пролича пристрастието рефера толериращ неспортсменската игра на румънските състезатели. Тежък и равностоен финален двубой срещу явно много опитен противник и заслужен със силна игра сребърен медал при мъжете в категория до 63кг.

Александър Цветанов (ученик в ПГДВА (Йосиф Вондрак“) също спечели сребърно отличие в тежката категория - до 79кг при юношите до 15 години. В полуфиналния си двубой той показа ново тактическо лице. Обикновено играещ в агресивен настъпващ стил, този път той за реализира новите си умения и с точни насрещни удари и сайдстепи не остави шанс на постоянно настъпващия си противник. Финалния двубой го изправи срещу негов стар познайник, който отново победи и поведе личната им битка с 2:0.

Втория дебютант в отбора - Калоян Русинов (ученик в гр.Две Могили) показа големия си потенциал и въпреки  малкото време, от което тренира се представи блестящо и спечели бронзово отличие при юношите до 15години в категория до 63кг.

Калоян надигра с лекота опонента си на четвъртфинала и се изправи срещу по-висок с една глава румънски състезател на полуфинал. С прецизно спазвана тактика не му оставяше много шансове за нанасяне на удари, но на съдиите явно им беше дотегнало румънски състезатели да губят от гостуващите българи и дадоха победа на техния състезател. След мача главния рефер дойде да ни обяснява, „как нашия бил по-силен, но другия бил по-техничен“ и други бабини девети, на които можем само да се усмихваме.

Петима състезатели - 4 отличия и много сърцата игра. Момчетата показаха характер и желание да се борят за мечтите си, което е и основната цел при работата ни с тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари