Русенец разказа за сагата с влака, който закъсня с 8 часа

5
Кристиян Юлзари сподели, че раздавали на пътниците кроасани с изтекъл срок на годност
Кристиян Юлзари сподели, че раздавали на пътниците кроасани с изтекъл срок на годност Видео: bTV

Кристиян Юлзари* сподели, че раздавали на пътниците кроасани с изтекъл срок на годност

Кристиян Юлзари е имал лошия късмет да пътува с нощния влак от София за Варна в четвъртък срещу петък. Закъснението на този бърз влак беше рекордно за последните години - над 8 ч.

От Националната компания „Железопътна инфраструктура“ обясниха, че закъснението се дължи на прекъсване на контактната мрежа заради паднало дърво.

Маршрутът на влака

Пътуването започна съвсем нормално – по разписание в 22:55 ч. Аз пътувах за Русе, трябваше да направя връзка в село Тулово, която така и не се осъществи. В 00:50 ч. влакът спря на гара Стряма, спирането не беше планирано. Кондукторът във влака ни обясни, че е скъсана контактна мрежа, разказа Юлзари, предава bTV

На гара Стряма влакът остава повече от 5 часа. Парното е спряно. На пътниците е предложено да влязат в чакалнята на гарата, която е била топла.

По думите на мъжа служителите на БДЖ са съдействали на пътниците и са давали информация, доколкото са имали такава. Успях да остана 2 часа във влака, но напуснах, защото беше много студено и не можеше да се издържа, казва Кристиян Юлзари.

Той каза още, че на пътниците е предоставено вода и храна на гарите Карлово и Сливен, но част от храната - кроасани, е била с изтекъл срок на годност. Автобусен превоз не е бил предложен, защото гара Стряма е в „нищото“. Разчитали са нов локомотив да изтегли композицията.

"Пътувам с този влак често, не се беше случвало такова закъснение и се надявам повече да не се случва", каза в заключение младежът.

*Кристиян Юлзари беше отличен с първо място в категорията "Журналист - надежда" в конкурса "Валя Крушкина - журналистика за хората" 2021. Той е от Русе и започва активно да се занимава със създаването на медийно съдържание още в 8-и клас, когато става част от образователния лагер по журналистика и медийна грамотност на sCOOL Media

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Абе
    Юлзари ли си Юзди ли си, но гара Стряма ни най-малко не е в нищото, ами си е една от гарите на град Клисура и е съвсем близо до градчето. Толкова неграмотен, пък се титулова журналист.
  • 0
    7
    Ivan
    Не пьтувай с влак,бе човек!Трагични са!!!
  • -1
    6
    до 3
    Три дни и нощи да ти обяснявам, защо ме боли, нямаш морфологичния субстрат да го осъзнаеш. Затова бий минуса и си лягай доволен.
  • -4
    5
    Анонимен
    Този талантлив и ,,известен,, русенец къв ги дири и той у София ? неизвестен за мен.Като е толкова велик и талантлив защо не си стои у града да се развива Ами и той укнал към Софията да се изживява на преуспял?
  • 17
    4
    Дейвид
    Лесно е да се плюе по всичко и всички. За пример може да се вземе Конфедерация Швейцария. Ами моите впечатления са , че там повечето хора са отговорни към себе си, околните и околната среда и това се дължи не на друго а на чувство на лична отговорност и възпитание. С подходящо възпитание ВСЕКИ човек може да бъде възпитан да бъде отговорен към обществото и към себе си. Възрастните се възпитават със закони и ако законите не се спазват със наказания. При децата личният пример в семейството и в училище играе важна роля . БДЖ е отражение на българското общество - ако обществото е болно , то и БДЖ боледува.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари