Русенец представя любов, хумор и еротика в стихове

0

Русенският писател Йордан Василев ще представи любовни, хумористични и еротични стихове събрани в книгата „Любовно адажио“ на 28 март, от 17,30 часа в зала „Галерия” на Регионалната библиотека „Любен Каравелов”.

Авторът е завършил МГ „Баба Тонка” със сребърен медал. Магистър е по български език и история на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Има отличия за поезия „Витошко лале”, „Моя бяла пролет”, „Поетична Стара Загора”, „Кръстьо Пишурка”. За поезия има второ място от конкурса „Пролет моя”. Награден е с приза за култура на Румънския трансграничен кръг за литература и изкуство „Дунавски съзвездия”.

Йордан Василев е автор на проза, добил известност с първия си сборник „Исус днес ...ако ходеше на земята“(2005) и последвалите го белетристични книги – романите: „Синята раса“(2006), „Блокът“(2009), „Студентът“(2014), „Пътят на Йехова“(2016). В електронните сайтове за литература представя и стихове. Именно тях той събира в първия си поетичен сборник „Любовно адажио. Лирика“. Така след завоюваното признание на белетрист, чрез словото си „на хартия“ той се представя в много добра светлина и като поет. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари