Русенец празнува 100-годишен юбилей

4

Днес 100-годишен юбилей отбеляза още един русенец.

Васил Петров получи пожелания по случай своята забележителна годишнина от името на кмета Пенчо Милков и председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

„Желая Ви да бъдете здрав и жизнен и нека борбеният Ви дух никога не угасва. Той се е доказал в най-тежките моменти – тези на войната, за което не мога да скрия възхитата си към Вас.

Горд съм, че дейността Ви като член на „Съюза на ветераните от войните в България“ съхранява спомена за българската история и герои. Продължавайте в същия дух и не забравяйте, че сте пример за много поколения.“

В деня на своя рожден ден, дядо Васил бе трогнат и от ордена, изпратен от Министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Той получи и почетна значка от името на Съюза на ветераните, поднесена от председателя Васила Стоилова.

Васил Петров има труден, но интересен житейски път. Развива висока дисциплина като войник, но ключът към дълголетието му е любовта към изкуството. И до днес той се радва на живописните картини, често пее и свири на акордеона си.

Любопитен факт е, че в условията на световна пандемия в Русе, само за месец, още двама столетници празнуваха рожден ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари