Русенец почина в затвора докато излежава присъда за двойно убийство

6
Той бе бе осъден на 19 години затвор за убийството на съпругата, сестра си и прострелване на сина си
Той бе бе осъден на 19 години затвор за убийството на съпругата, сестра си и прострелване на сина си Снимка: Dunavmost, архив

Русенецът Георги Шиклов, който бе осъден на 19 години затвор за убийството на съпругата, сестра си и прострелял сина си, е починал в затвора в Белене. Това е станало на 28 април т.г., научи БРЯГНЮЗ

Кървавата трагедия се разигра на 16 март 2008 г. в русенския квартал “Здравец-Изток”. В семейното жилище Георги Шиклов - асансьорен техник, застрелва двете жени с незаконно притежаван пистолет и прострелва тогава 26-годишния си син Евгени, който е с куршум в тила. Мъжът после се възстанови напълно след лечение.

Според обвинението скандалът между двамата избухва след скарване за телевизор, а младият мъж наскоро излязъл от затвора за наркотици.

Самият Шиклов бе заловен пет дни след престъплението край русенското село Червена вода. По време на укриването си, той е извършил няколко неуспешни опита за самоубийство.

Присъдата е при първоначален усилено строг режим.

На първа инстанция през Русенския окръжен съд Георги Шиклов заяви пред съда, че от нощта на трагедията няма ден, в който да не преживява случилото се. Той се е опитал да се простреля с пистолета, с който е извършено престъплението, искал е да се хвърли с колата си в езерото на Текето, също е правил опит да си пререже вените и да се обеси.

Шиклов е човек с чисто криминално минало. Причина за семейните спорове между Георги и съпругата му била и болната му сестра, която Георги преместил от Берковица в дома им, за да я гледат. Той сподели пред магистратите, че се чувствал напълно игнориран от близките си, дори мислел за самоубийство, преди нещата да стигнат връхната си точка по този трагичен начин. Окръжният съд в Русе му наложи наказание от 20 години затвор.

На втора инстанция Великотърновският апелативен съд намали присъдата от 20 на 19 години, и тя бе потвърдена от върховните магистрати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари