Русенец осъди енергото, но пак е длъжник

2
Електроразпределителното дружество отново си иска  парите – близо 4 хиляди лева с лихвите
Електроразпределителното дружество отново си иска парите – близо 4 хиляди лева с лихвите

65-годишен русенец успя да осъди енергото два пъти за начислена сметка. Три години по-късно обаче, електроразпределителното дружество отново си иска  парите – близо 4 хиляди лева с лихвите. Ако не плати сумата, мъжът е заплашен от съдия изпълнител с опис на имуществото, информира БНТ.

Семейството на Паун Кирилов се отоплява на твърдо гориво и плаща най-много 200 лева ток месечно. Електромерът им е монтиран извън двора на  къщата върху уличния стълб. През 2012 обаче от енергото установяват, че той отчита по-малко ток и коригират сметката на абоната на близо 1500 лева. Възрастният мъж твърди, че няма нищо общо с манипулирания електромер, тъй като ключ за него имат само техниците на енергото.

Пенсионерът си търси правата по съдебен път. Електроразпределителното дружество обжалва решението на Районния съд в Русе, но Окръжният отново се произнася в полза на Паун Кирилов. След като решил, че сагата вече е приключила, три години по-късно мъжът получава известие,че дължи вече близо 4 хиляди лева на енергото и че съдия изпълнител ще опише имуществото му, ако не се издължи.

Стигнало се дори до запор на колата му. Разплитайки абсурдната ситуация, се оказва, че въпреки решенията на двете съдебни инстанции енергото отново е завело дело срещу Паун Маринов. Той обаче твърди, че не е бил уведомен и не е  получавал  призовка.

Потърсихме позицията на енергото по казуса. От дружеството казаха за БНТ, че след като  проверят случая, ще излязат с официално становище.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари