Русенец донесе титла на Интер

2
Никола Илиев е роден на 6 юни 2004 година в Русе
Никола Илиев е роден на 6 юни 2004 година в Русе Снимка: Internazionale FC

Никола Илиев е роден на 6 юни 2004 година в Русе

Никола Илиев донесе шампионската титла на Интер при юношите до 19 години, след като влезе от пейката и реализира победния гол за крайното 2:1 срещу Рома след продължения във финала на шампионата Примавера.

Битката за трофея на стадион “Мапей“ в Реджо Емилия започна с по-активни действия на “вълците“ от Рим, които поведоха след почивката с гол на Хавиер Викарио (70). Тимът на Алберто де Роси, който завърши на първо място в редовния сезон, обаче допусна пълен обрат. Интер изравни чрез голмайстора си Чезаре Казадей (81), който вкара 15-о попадение за сезона.

В продълженията “нерадзурите“ имаха инициативата и триумфираха с гола на Никола Илиев, който се появи на терена в 79-ата минута и бе точен в 97-ата. Родният талант навлезе в наказателното поле на „вълците“, справи се с бранител и с прецизен удар прати топката в мрежата. Малко преди това удар на Илиев се отби от гредата.

Това е десета титла във витрината на Примаверата на Интер. За отбора на Рома, който бе лидер след края на редовния сезон, останаха сребърните медали.

Младият български футболист е роден на 6 юни 2004 година в Русе

Никола Илиев става третият българин, който печели отличие в юношеска възраст в Западна Европа тази година. Най-напред Неджиб Хаджъ триумфира с титлата на Германия при 17-годишните с отбора на Шалке’04, а след това Димо Кръстев вдигна Купата на Италия с отбора на Фиорентина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари