Русенец: 30 години лъжи на ВиК Русе

14
30 години се работеше, усвояваха се пари по програми, то не бе Испа, то не бе Воден проект, то не бе оправдания, че трябва да потърпим, за да живеем по-добре. Последната от днес
30 години се работеше, усвояваха се пари по програми, то не бе Испа, то не бе Воден проект, то не бе оправдания, че трябва да потърпим, за да живеем по-добре. Последната от днес Снимка: Dunavmost, архив

30 годишните лъжи относно напорния тръбопровод, захранващ високите етажи на жилищните сгради в Русе на ВИК продължават

30 години се работеше, усвояваха се пари по програми, то не бе Испа, то не бе Воден проект, то не бе оправдания, че трябва да потърпим, за да живеем по-добре. Последната от днес.

От онзи ден бе съобщено,че няма да имаме вода от 8 до 16: 30.Обявен бе огромен район за работа. Запълнихме си съдовете с вода и чакаме да ни я пуснат. Като стотици пъти през последния четвърт век. Споделям това към 18:00 часа и все още няма нищо от чешмите. Разбирам,че да се запълни такъв район е необходимо доста време, но в съобщението пише,че няма да има вода ДО 16 и 30,а не, че ще се РАБОТИ дотогава и след това ще започне запълването.

И за да нямаме вода след определения част има виновни. Дали тези,които са написали невярно съобщение, дали тези, които ръководят и нормират работата за деня,дали самите изпълнители, дали Директорът, който евентуално не е подсигурил необходимата техника за качествено извършване на ремонтните дейности.

И на всичкото отгоре се иска значително повишаване на цената на водата.Към 19:30 часа все още нямаше вода и се обадих на денонощния телефон да запитам кога ще се случи отстраняването на аварията? Някакъв служител,без да се представи, за разлика от мен, с пренебрежение взе да ми обяснява , че половината град е без вода и са пуснали бавно запълване. Което наистина така трябва да става. На въпросът ми защо до 16 и 30 не са свършили с ремонта както са обещали и защо ако е имало проблеми не е пуснато съобщение на страницата на Дружеството, ми бе отговорено, че го надприказвам и че нищо не разбирам.Така и не ми каза кога се очаква пускането й. Пожелах му леко дежурство и завишени коледни бонуси!

Все ми се струва, че новото правителство трябва да въведе ред в структурите си и една от първите организации, които подлежат на незабавен одит и реструктуриране е ВИК Русе. Защото водата и останалите природни ресурси са собственост на Държавата.

Любомир Керимов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари