Русенчета се представиха на „Шахматно лято“ в Шумен

1
Това е второто за годината състезание от веригата „Шахматни сезони“
Това е второто за годината състезание от веригата „Шахматни сезони“

Това е второто за годината състезание от веригата „Шахматни сезони“

За пореден път залите на СКШ „Шумен“ се оказаха тесни за да поберат всички желаещи участници в турнира по ускорен шах. Надпреварата се проведе в събота и неделя. Това съобщиха организаторите на турнира от СКШ „Шумен“, съобщава 24Shumen.com.

От шуменци най-добре се представиха Каан Тефиков (До 14 години) и Норайр Шахбазян (до 10 години). Иван Писев е четвърти в групата до 8 години. Достойно се представиха и Николай Вълчанов, Еге Есмер и Живко Калоянов.

В турнир А (до 8 и до 10 години) участваха 48 шахматисти. В турнир Б (до 12 и до 14 години) – 28 деца.

Както и във всеки турнир досега, и в този имаше нови участници, абсолютно начинаещи, и утвърдените претенденти за призовите места.

Според регламента на веригата за всеки от състезателите имаше грамоти за участие. Първите петима във всяка от възрастовите групи – до 8, 10, 12, 14 години, освен точките в генералното класиране за веригата, получиха и предметни награди. Първите трима призьори се окичиха и с медали.

В това издание от веригата „Шахматни сезони“ участваха деца от Варна, Бургас, Сливен, София, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе и Търговище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари