Русенче на 1 годинка се задави с гъсеница, намерена в храната от Детската кухня

0
Русенче на 1 годинка се задави с гъсеница, намерена в храната от Детската кухня
Видео: Нова телевизия

Едногодишно дете от Русе се задави с гъсеница, която се оказала в храната му от млечна кухня. Майката недоумява как гъсеницата е попаднала в детското меню. От кухнята са категорични, че щателно проверяват съдържанието на храната.

Всеки ден майката на малката Елина й взема храна от млечната кухня в квартал „Долапите”. Както обикновени ястието било доставено в пластмасова опаковка с капак. В менюто този път имало яхния от зелен фасул. Момиченцето, макар и неумело, вече умее да се храни с лъжица. Сама загребала от чинията и поставила от храната в устата си. Майката разказа, че детето се задавило и изплюло гъсеницата.

Семейството коментира и как гъсеницата е попаднала в храната – според тях зеленият боб не е бил добре почистен. От млечната кухня обаче обясниха, че зеленият фасул винаги се доставя в консерви. Директорът на детската кухня - Севдалина Баберкова, подчерта, че е малко вероятно замърсяването да е от тях. Посочи, че е имало предишни подобни случаи, но винаги когато са забелязвали примеси в продуктите, са сигнализирали.

Родителите на малката Елина обясниха, че няма да пускат жалби. Имат още два купона за меню от детската кухня, а след това ще приготвят сами храната за детето си.

„Искам просто родителите да разберат какво ядат децата ни”, посочи майката на детето, задавило се с гъсеница .

Всеки ден от детската млечна кухня се възползват родители на повече от 1000 деца от Русе.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари