Дете се храни от кофите за боклук в квартал "Родина"

3
Момчето било бяло, със светла коса и се движело много бързо
Момчето било бяло, със светла коса и се движело много бързо

Момче в ученическа възраст се храни от кофите за боклук в квартал "Родина", алармира русенка.

Детето било мръсно, страхливо и се движело много бързо. Понякога ядяло, както е вътре в контейнера.

Ето какво сподели в социалната мрежа очевидката:

"От известно време забелязвам в Родина 1 момче, в ученическа възраст, с мръсна светлокестенява коса, ватенка и колело да скача безумно вътре в кофите за общия боклук, влиза вътре, скача и разхвърля боклуците, търси храна вътре, яде понякога, както си е вътре в кофата.

След това бързо отшумява до следващата кофа и прави същото - хвърля колелото настрана и търси храна и се оглежда страхливо. Движи се много бързо. Г-жа Личева има ресурси да помогне на подобни деца, защото, според мен, при това дете, не е въпрос на личен избор. Може да е психично болно, може всичко...

Да го приберат, да го обезпаразитят и нахранят...Може пък случайно да не избяга, а да поиска да живее някъде на чисто място в институция. Все пак, това е дете, българче е, бяло и светло.

Срамота! Да ви.... и демокрацията. Мисля да го снимам и да занеса снимката на Личева. Тя и без това искаше да строят блок за циганите, май се размина след няколко протеста в Родина 2, или просто проекта им по усвояване пропадна...Да построят за българите в нужда.

Най-лошото е, че видях две приятелки момичета на неговите години, които, като го видяха веднъж, взеха да си хихикат тъпо. Казах им: Момичета, изобщо не е смешно. А те: Ние не се смеем, г-жо. Е как да не се смеете, смеете се, и още как, не ви ли е срам.

Опнали заоблени форми в скъпите си дънки, обути с маркови маратонки, с по един скъп телефон в ръка, с лъскави чисти коси, излезли от топлите си луксозни домове. Няма лошо, нека да е така...Но не се подигравайте, изобщо не е за смях. Живота е едно колело."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари