Русе зае първото място по поскъпване на имотите

1
Жилищата в крайдунавския град са 900-1100 евро на квадратен метър
Жилищата в крайдунавския град са 900-1100 евро на квадратен метър

Жилищата в крайдунавския град са 900-1100 евро на квадратен метър

Почти във всички големи български градове цените на имотите са поскъпнали през последното тримесечие на годината, като средното е 10,1%. Но безспорен първенец в това отношение е Русе, където на годишна база поскъпването в края на годината е с рекордните 18,1%, при положение че и през предходните тримесечия то се движеше между 10 и 20%.

Въпреки това цените на имотите в крайдунавския град трудно могат да се мерят с тези в столицата, Пловдив, Варна и Бургас, защото пазарът там беше замрял през последните години и рекордният ръст е по-скоро заради липса на достатъчно предлагане, пише 24 ЧАСА.

По последни данни средната цена на жилищата в Русе е около 900-1100 евро на квадратен метър и само малкото новопостроени жилища стигат до около 1400 евро.

За сравнение, през последното тримесечие на 2023 г. поскъпването на жилищата в София е 9,7%, а в Пловдив - 7,3%, но ценовите нива там са далеч по-високи от тези в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    14
    счети
    Крайно време е гастарите и останалите лузъри да свикват , че имотите в България не са без пари. България не е остров и каквито са цените по света , такива са и в България. Поздрави от България.
  • 6
    13
    Ха ха
    На какво отгоре? То хора няма, кой ще им ги купи,скапани,порутени за толкова много пари? Хей, брокерчета събудете се! Мечките отдавна са будни!
  • -7
    12
    експерт
    Свиквайте с новите реалности. Има завръщане към традиционните инвестиции. Всеки със излишни пари инвестира във НИ и земя, защото просто във всичко друго е загуба на време , нерви и пари. Цените на НИ във Русе са ниски и това го знаят и децата. Не може във скапани градове като пловдив със най-голямото ромско гето в България цените на апартаментите да са като софийските , а в Русе да са ниски като в някое американско село от средния запад. Не става така.
  • 6
    11
    До 10
    Психопате, на всички е ясно, че си жалко нескопосано брокерче! Имотният балон отдавна е време да се спука, защото е ФАЛШИВО надут от вас, алчни гниди нищожни! Искате да лапане огромни комисионни за някакви разпаднали се коптори! На Запад хората са умни и знаят къде и как да инвестират, не в развалини! Така че ДГД с тъпите си лъжи! ;)
  • -2
    10
    дипл. психолог
    Към 100 милиарда лева депозити в българските банки. Има излишни пари. В какво да ги влагат хората освен във НИ. Живеем в презадоволено общество и е логично излишните пари да се инвестират в имоти, защото всяка друга инвестиция е високо рискова . На запад инвестират в акции, облигации и подобни булшити, защото са овце и не са се парили от мушенгии. Българите са им сърбали попарата на подобни простотии и за това инвестират в НИ, земя и материални неща, а не във виртуални.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари