Русе вече има втори представител на НСОРБ

5
Досега Общината нямаше свои участници, а през новия мандат това ще бъдат зам.-кметовете Димитър Недев и Енчо Енчев
Досега Общината нямаше свои участници, а през новия мандат това ще бъдат зам.-кметовете Димитър Недев и Енчо Енчев Снимка: Facebook

Досега Общината нямаше свои участници, а през новия мандат това ще бъдат зам.-кметовете Димитър Недев и Енчо Енчев

Русе вече ще има двама представители на Националното сдружение на общините в Р България в междуведомствените национални съвети по различни политики. Досега общината нямаше свои участници, а през новия мандат това ще бъдат зам.-кметовете Димитър Недев и Енчо Енчев, пише Русе Медиа.

Зам.-кметът Димитър Недев е избран за зам.-представител на общините в Съвета по интелигентни транспортни системи, където представител ще бъде кметът на Враца Калин Каменов. Преди това стана ясно, че зам.-кметът Енчо Енчев ще бъде представител на НСОРБ в Съвета по библиотечно дело.

Законът за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) определя НСОРБ като официален представител на местните власти пред държавни органи, в процеса на разработване на предложения за промяна и усъвършенстване на правната уредба на местното самоуправление, при изготвянето на проектобюджета на страната в частта му за общините и при осъществяването на контакти и взаимодействие със сродни организации от други страни и в рамките на международни сдружения.

Съгласно Устава на организацията, НСОРБ представлява и защитава интересите на своите членове пред Народното събрание, Президента на Републиката, Министерския съвет, министерствата и централните ведомства, имащи отношение към проблемите на местното самоуправление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    пънчо
    шушляк
  • 12
    7
    И този ли
    Оправи обществения транспорт в Русе, в който половината от транспортните средства са трошки от 80-те и 90-те години, хлопат с ръждясали ламарини по улиците и да те е страх да се водиш на тях, та сега ще работи за развитие на транспорта и интелигентни системи за управлението му в общините в България?! Чудно е по какъв критерий ги избират - кадърност или пък липса на такава?! Пънчо и отбор и НСРОБ направо счупиха тъпомера. Ашколсун, комунисти, аферим, изборът ви е "блестящ"!
  • 5
    6
    НСЧОРБЪ
    Абе оставете тези назначения. Кажете как е кекса в Общаната. Прайти ли кекс с колежките? Имате там един майстор на кекса, дето не готви с жена си и после я смени. Жената.
  • 9
    5
    ЕСГРАОНКОЛУ
    За съжаление, само глупаци и крадци са останали в града. По тази причина, изборът е сведен до: ГЛУПАК или По-голям ГЛУПАК. Само вижте какъв беше избора за майор на града. И къде е кметицата? Значи за готвене на КЕКС става, а да ни я представи официално, като кметица не става а?
  • 8
    4
    Steve
    Некадьрните мазни боклуци,двама идиоти с пилешки мозъци,избрани явно по простотия и некадьрност!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари