Русе в защита срещу закриването на руските дипломатически мисии в България

2

ПП „Възраждане“ – Русе се обяви против изгонването на руски дипломати от България

Вчера ВЪЗРАЖДАНЕ - РУСЕ заедно с представители на местната русофилска общност изрази своя протест и категорично несъгласие с изгонването на 70 руски дипломати и планираното закриването на Генералното консулство на Руската федерация на територията на първия най-европейски град в Освободената и възстановена през 1878 г. година Трета българска държава.

Освен удар върху града ни, който през последните 32 години умишлено се деинституционализира и убива методично вследствие на централизирана политика, диктувана от софийски бюрократи, евентуално прогонване на руски дипломати и закриване на консулската служба, ще е акт на отравяне на вековните отношения между два братски народа.

След отнемането на Апелативния съд , какъвто е имал Русе до 1944 г. благодарение лобизма на проваления външен министър Надка Михайлова, след отнемането на Русе възможността да е център на Териториална данъчна дирекция, след позиционирането на Басейнова дирекция за Дунавски район в град , който дори не е на река Дунав, малко преди планираното закриване (сливане) на Русенски университет, и преди незнайно кога планираните построявания на трети Дунав мост и така лелеяната магистралата Русе-Велико Търново, закриването на руското консулство ще е последният пирон в ковчега на нашия умираш град-град, който е вратата на България към Европа и ключова свръзка между Изтока и Запада, градът на Стефан Караджа, Ангел Кънчев, Баба Тонка Обретенова, Никола Обретенов, Захари Стоянов, Георги Икономов, Иларион Драгостинов , Градът от който започна българското национално ВЪЗРАЖДАНЕ и възкресяването на България след петвековно робство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    вгъZраждани
    От Копейкин по-слабоумни и продажни са само изкукалите му избиратели! СЛАВА УКРАИНА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари