Русе ще отбележи Деня на българската община

0
Русенски ученици ще станат "Кмет за един ден", музеите ще бъдат със свободен вход, предвижда се и концерт
Русенски ученици ще станат "Кмет за един ден", музеите ще бъдат със свободен вход, предвижда се и концерт

Богата програма от събития очаква русенци по случай Деня на българската община и местното самоуправление на 12 октомври

Община Русе ще отвори вратите си за възпитаници на средните училища. Те ще имат възможност да се включат в инициативата „Кмет за един ден“, с която да запознат с организацията на работата на местната власт и администрацията, а в края на събитието ще оставят и своята следа, като засадят символично дръвче.

В 12 ч. във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба „През погледа на художника: емблематични русенски сгради“, а пред сградата обеден концерт ще изнесе Биг бенд Русе.

През целия ден музеите ще бъдат с вход свободен, а в Пантеона от 14:30 ще има представяне на 360-градусов мултимедиен филм „Модерност, Възраждане, Революция – личности и събития“.

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ също ще се включи в тържествата, като в 15:30 ще открие специална тематична изложба на книги и периодични издания.

От 18 часа в Доходно здание ще започне концертът на децата от Общински детски център за култура и изкуство, Общински младежки дом и ФТТ „Найден Киров“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук