Русе ще кандидатства за Творчески град на ЮНЕСКО

2
Тазгодишната програма за туризъм в Русе бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет
Тазгодишната програма за туризъм в Русе бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет

Тазгодишната програма за туризъм в Русе бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет

Общинската програма за туризъм в Русе през 2024 година ще бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 16 февруари. Тя предвижда бюджет от близо 220 000 лева, които ще се разходват за организиране на събития от местно и национално значение, популяризиране на региона и изграждане на туристическа инфраструктура.

Най-голямо е перото за събития, свързани с туристическия продукт. Основните акценти са:

Провеждане на деветнадесето Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и шестнадесети Фестивал на туристическите забавления и анимации;

Русенски карнавал;

Празник на тортата Гараш;

Римски пазар на Сексагинта Приста;

Конкурс „Като шеф готвачите“;

Кулинарен фестивал „На върха на ножа";

Международен Биг Бенд парад;

Ден на река Дунав;

Дунавски винен фестивал „Виното и реката“;

Други събития, свързани с презентиране на местния продукт – състезания, конкурси, изложби, демонстрации и др.;

Други участия на Община Русе в работни срещи, конференции и други инициативи с представители на туристическия бранш, национално и местно управление и други свързани с тях организации.

В туристическата реклама на града и общината е заложено изготвянето на кандидатура на Русе за Творчески град на ЮНЕСКО. Наред с това ще се участва в международни и национални изложения, ще се правят различни видове презентации, а отделно се предвижда разработване и поддръжка на нов туристически портал, пише Русе Медиа. Ще се създаде и електронен триезичен (BG, EN, RO) регистър на маршрутите за пешеходен, велотуризъм и маршрут за скално катерене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    пенсионер
    Творческото на Русе е буферния тир паркинг на Таки и многото игрални зали. Останалото е тъмна Индия, неусветени разбити улици и тротоари, с нередовен градски транспарт.
  • -3
    7
    психолог
    Русе си е добро място за живеене и това дразни лузърите и гастарите. Завистта е нормално състояние при хората но при някои става мания . Някои млади си мислят , че със тях започва и свършва светът , ама не е така. В сравнение със София например , Русе си е по добро място . Вижте така наречения Женски пазар в София какво гето е и сравнявайте със Русе. Софиянци много се дразнят на Русе и когато им падне хвърлят нечистотии върху града ни.
  • 0
    6
    Милена
    Това са само мероприятия.И кой ще дойде да гледа нечувани и невиждани ръкоделия на русенски клубове? Единствено смислен е фестивал на Дунавските биг- бендове.Туризъм със затлачени в боклуци местности край града,мръсно и тъмно място край транспортния музей,липсващи пътеки и обособени места за отдих край Лома идр.,не се прави!!
  • 2
    5
    daskal
    Предлагам първо да оправят улиците, че е някакъв ад!
  • 1
    4
    до 4
    ами щом си се определил за русенец, а града си определил на соцкоптор пълен със селски парвенюта, ерго ти си селко парвеню, живеещо в соцкоптор!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари