Русе ще кандидатства за проект за изграждане на парк до квартал "Здравец Изток"

18
Проектът предвижда паркът да бъде изграден на площ от 30 декара
Проектът предвижда паркът да бъде изграден на площ от 30 декара

Проектът предвижда паркът да бъде изграден на площ от 30 декара

Общинският съвет на Русе одобри предложението на кмета Пенчо Милков за кандидатстване по проект за изграждане на парк в североизточната част на града. Проектът предвижда изграждането на парк с площ около 30 дка до квартал "Здравец Изток".

В парка ще бъдат изградени алеи, детски площадки, зони за пикник и отдих, водни ефекти, кътове за биоразнообразие и др. Ще бъдат засадени местни растителни видове, характерни за Дунавска равнина и крайбрежието на река Дунав.

Общата стойност на проекта е 3,5 млн. евро, от които 80% ще бъдат финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, 18% от националния бюджет и 2% от собствения принос на Община Русе.

Кандидатстването по проекта трябва да бъде подадено в срок до 11 септември 2023 г.

Проектът ще допринесе за подобряване на качеството на живот в Русе

Изграждането на новия парк ще допринесе за подобряване на качеството на живот в Русе по редица начини. Паркът ще създаде допълнително пространство за отдих на гражданите, ще подобри микроклимата в района и ще допринесе за опазване на биоразнообразието.

Паркът ще бъде достъпен за всички граждани, независимо от възрастта и възможностите им. В него ще има зони за игра на деца, за отдих на възрастни и за спортни дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    до 10
    А ти прочете ли какво написах, русокоске?:) Бе ти да не си Пенчо?
  • 0
    10
    До 9
    Господине, моля четете внимателно! Не казвам, че ще се изчисти въздухът в града или в България. Пиша само, че ще има по-чист въздух в района.За пояснение, логично имам предвид района на квартал Здравец-Изток
  • 0
    9
    до 8
    За да изчистиш въздуха в града трябва да засееш хиляди декари джунгла, бе русичко девойче.:)
  • 0
    8
    Галина
    Идеята е чудесна, браво!!! Дано да се реализира и то колкото се може по-бързо. Кварталът има нужда от такъв парк, както за почивка, така и за по-чист въздух в района. Поздравявам Кмета и екипа му за предложението. Очаквам с нетърпение изпълнението му! УСПЕХ!!!
  • 0
    7
    Митко Манафов
    Смешникът Пънчо ще си слага червени точки,ама ако го изберат,тогава.Като розкопа града не мисли,сега пак иска да е.е еколожката-ама няма да стане!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари