Русе ще кандидатства за град на кулинарията на ЮНЕСКО

2
Мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО съществува от 20 години и в нея са обхванати 180 града от 72 държави
Мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО съществува от 20 години и в нея са обхванати 180 града от 72 държави Снимка: Dunavmost

Мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО съществува от 20 години и в нея са обхванати 180 града от 72 държави

Русе ще кандидатства за творчески град на кулинарията на ЮНЕСКО, каза в ефира на Дарик радио директорът на Русенския исторически музей проф. Николай Ненов.

Мрежата на творческите градове на ЮНЕСКО съществува от 20 години и в нея са обхванати 180 града от 72 държави. Всеки от градовете е включен в един от общо седемте критерия - литература, музика, филм, занаятчийство, дизайн, гастрономия и медийни изкуства. Целта е да се насърчават образователното, социалното, икономическото, научното и културното развитие в различни страни по света.

До този момент само два български града са под егидата на международната организация в тази категория. Това са София като творчески град на киното и Габрово - творчески град на занаятите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Тоз на кмет и Община
    Се ненаядоха бе, то задници само!
  • 5
    3
    Юнеско
    Русе да кандидатства за град на мръсотията с кметските си наместници.
  • 8
    2
    mischi
    Правилно, колега! А също така изискани заведения, с келнери-професионалисти и готвачи, които могат нещо повече от размразяване на полуфабрикати от Метро!
  • 7
    1
    Градът Русе
    За да идват кулинарни туристи в Русе трябва усилена интелигентна реклама . Реклама със времеви хоризонт поне 1-3 години. Във световните информационни платформи. За пример - всякакви арабски емирати се рекламират като бесни по всевъзможни световни информационни канали , имат пари бол - рекламират се. А Русе трябва да се рекламира интелигентно и грамотно със таргет - интелигентни кулинарни пътешественици. А тези пътешественици ако харесат града ни , ще направят реклама където трябва . Това е начинът едно добро място да стане привлекателно за интелигентни туристи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари