Русе се включва в Световната седмица на кърменето

1
Майките ще получат препоръки, както и ще научат повече за тенденциите по света.
Майките ще получат препоръки, както и ще научат повече за тенденциите по света.

Световната седмица на кърменето се отбелязва всяка година в началото на месец август

У нас поредица от събития организира Национална асоциация “Подкрепа за кърмене”. През 2022 г. мотото на кампанията е “Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа”. Русе също се включва в инициативите, разказа пред  Дарик Радио Даниела Лютакова - акушерка, IBCLC консултант по кърмене и дългогодишен член на асоциацията.

На 3 август от 17 часа е насрочено събитието “На сладки приказки за кърменето”. Даниела Лютакова и Наталия Вангелова – консултант по бебеносене, подготвят неформална среща за бременни дами и майки на бебета и малки деца, които искат да научат повече за кърменето или пък да споделят приключението си в насърчаваща и позитивна среда. Участие ще вземе и новият доброволен консултант по кърмене на НАПК за Русе – Ани Жекова. Входът е свободен, а мястото на срещата е на ул. „Борисова“ 6 в Русе.

На 5 август от 17 часа е второто събитие в Русе, което ще се състои в рамките на Седмицата. То ще се проведе в Центъра за детско здраве, който се намира на ул. “Ниш” 32. На срещата ще бъде обяснено как сработва кърменето през лятото. Майките ще получат препоръки, както и ще научат повече за тенденциите по света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари