Русе се стопи с 6000 души

30
Демографски срив! Северна България е загубила почти една пета от населението
Демографски срив! Северна България е загубила почти една пета от населението Снимка: Dunavmost

Демографски срив! Северна България е загубила почти една пета от населението

За последните десет години областите Габрово, Монтана, Плевен, Ловеч и Враца са загубили почти една пета от населението си. Това съобщи икономистът от Института за пазарна икономика Адриан Николов по време на онлайн форум.

А град Русе се е стопил с близо 6000 души само за една година

Населението на дунавската столица вече е паднало под 150 000 души по официални данни на ГД „ГРАО“ (Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“).

Адресно регистрирани лица по настоящ адрес в град Русе - 145 184 (31.12.2020 год.)

Адресно регистрирани лица по настоящ адрес в град Русе - 151 123 (31.12.2019 год.)

Адресно регистрирани лица по настоящ адрес в град Русе - 158 781 (31.12.2015 год.)

Адресно регистрирани лица по настоящ адрес в град Русе - 164 703 (31.12.2010 год.)

Русе се превърна в град на пенсионерите - има близо 70 000 пенсионери

Сигурно повечето от вас дори не предполагат, че ТП на НОИ - Русе изплаща пенсиите на 70 000 пенсионери. 

За 10 години населението в област Русе е намаляло с 33 667 жители. Това показва анализът на териториалното статистическо бюро в крайдунавския град. Ако през 2009 г. броят на жителите в Русенска област е бил 249 144, то към 31 декември 2019 г. вече е 215 477. Така областта се нарежда на 12-то място в страната по този показател.

Благодаря ви, мили управници!

Дълбоко се прекланям пред управниците на град Русе, които денонощно се грижат за нашия просперитет и благоденствие! Толкова много, че имаме демографски срив, водещ не само до тоталното обезлюдяване в града, ами и до призрачни пейзажи из русенските села.

Те, милите ни и ненагледни наши душици – управляващи от всички видове цветове и партии – с техните назначения от депутати до кметове през годините допринесоха за истинското ни щастливо и безметежно съществуване в 21 век. Младите хора ги няма, ама те щото са безхаберници и ламтят за пари, отишли по чужбините. Ми не ги е срам, тия млади хора бе! Само вгорчават мислите на нашите душички-управляващи. Старите дето са останали тук и те реват. Пенсиите им били малки, животът бил скъп.

Ама моля ви се! Я си спомнете какво имаше преди време – концлагери, Белене, разстрели…. Та затова – никакво мрънкане, щото има и по-лоши неща, дето са се случвали по нашите земи.

Абдалите, дето пък правят бизнес в Русе, мрънкат, че държавата не им помагала. Ми що да ви помага бре, нали сте мотор на нацията, впрягайте де що магарета има орете „нивата“ на бизнесначинанията! Пък помощи заради КОВИД мерките – няма. Това е! Или пък ако има, то ще ви ги преведат през май месец, когато ще избягал и последния работник.

Ами тия русенци какво толкова недоволстват от лошите пътища, дупки и лунни пейзажи по тротоарите? Вашите баби и дядовци са ходили по калдъръми. Тъй че – бъдете благодарни, че не сте принудени в кал и локви да газете. Седнали те да хленчат, че осветление нямало…

Еййй, разглезен народ сме и туй то! Ако имаше работещо осветление, много щеше да е лесно. Пък така в тъмното – кой къде и с кого и какво прави – не се вижда.

Тук редовно въздухът ни „ухае“ на химични вещества, често дори можем да „видим“ какво точно влиза в белите ни дробове. Днес по обяд отново имаше фантастичен „ароматизатор“ – на битова химия. Сега от РИОСВ ще излязат със становище, че не всичко, което усещаме е отровно, а от общината ще обяснят, че още чакат не-знам-какви-си-машини-за отчет на проклетия въздух.

Така – стига сте мрънкали, ами оставете нашите управници на спокойствие. Да не би да им стане нещо на миличките от притеснения по вашите искания – улици, заплати, въздух – то не е едно….

Тъй сме ги научили нашите управници. Да стоят на върха и да се големеят. Да гледат с отвращение на низините и да забравят напълно, че както са се качили на върха, тъй бързо всенародната любов може да ги смъкне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари