Русе се превърна в арена на спортните танци

2

През уикенда се проведе 37-ото издание на Международния турнир по спортни танци WDSF International Open “Rousse 2023”

Той се организира от Спортен клуб „Настроение” и Община Русе, и е за Купата на кмета. В него участие взеха над 480 танцови двойки от 16 държави.

На тържественото откриване заместник-кметът Димитър Недев приветства гостите и участниците в турнира, като благодари на всички за участието им в надпреварата и им пожела успех. В знак на благодарност организаторите му връчиха плакет за подкрепата и съдействието, които оказва Община Русе за развитието на атрактивния спорт в града ни.

Танцовите двойки на СК „Настроение” се представиха отлично в състезанието, като в националния фестивал на първо място в многобоя във възрастова група до 9 години се класираха Йордан Петков и Атина Деспотова, а на трето място в многобоя до 11 години се класираха Даниел Стойчев и Ана Илиева.

В стандартните танци са класираха Еркан Мехмедов и Диляра Мадан, като същата двойка зае второ място в латиноамериканските танци. На първо място в категориите „стандарт“ и „латина“ се класираха Лъчезар Златков и Йоана Донева. Общият брой на танцовите двойки от СК „Настроение“, които се включиха в националния и международния турнир, беше 12.

В международното състезание танцовите двойки от СК „Настроение“ заеха следните места:

- Йордан Петков и Атина Деспотова - първо място „латина“, второ място „стандарт“;

- Борислав Йорданов и Александрина Друмева - трето място „латина“, четвърто място „стандарт“;

- Еркан Мехмедов и Диляра Мадан - юноши старша възраст - седмо място „стандарт“ и седмо място „латино“ от двадесет и три танцови двойки;

- Лъчезар Златков и Йоана Донева - седмо място при младежи в стандартните и латино танците;

- Радостин Коларов и Гергана Дякова - финалисти на „райзинг старс“ - в „латина“ и „стандарт“, финалисти на Интернешънъл оупън „стандарт“ и „латина“;

- Илия Добрев и Дария Посипай - първо място в Интернешънъл оупън стандартни танци /състезанието с най-висок ранг/.

Турнирът WDSF International Open “Rousse 2023” е включен в официалния спортен календар на Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ и в официалния спортен календар на Световната федерация по спортни танци /WDSF/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Добронамерен апел
    Пазете девойките, защото от подкрепилите мероприятието има един Индивид, който е Голем Ценител на Чуждата Красота, в.......арабски стил. Вярно, че сега е в отуска заради изборите, но знайте, че арабите са многоженци и мнооого плодовити. А чичко спонсор се надява на късмет от зад ъгъла.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари