Русе с най-голям ръст на нелегалните превози с бусове и таксиметрови автомобили

1
Най-голям е броят на нелегалните превози за Русия и Украйна, преминаващи през Русе
Най-голям е броят на нелегалните превози за Русия и Украйна, преминаващи през Русе Снимка: БГНЕС/архив

Автомобилната администрация отчита ръст на нелегалните превози, извършвани с бусове и таксиметрови автомобили, откакто страната е в пандемична ситуация и голяма част от автобусния бранш не работи активно заради липсата на пътници

От началото на тази година от ДАИ съвместно с екипи на МВР са установени 32 случая на извършване на нерегламентирани превози, разкрива БНР.

За 11 случая е уведомена прокуратурата, каза изпълнителният директор на Автомобилната администрация Бойко Рановски и допълни, че има и 5 образувани досъдебни производства:

"При таксиметровите автомобили най-често е, че нямат съответното разрешение от Общината, на чиято територия возят. По отношение на бусовете, тъй като с тези бусове основно се правят превози за чужбина, проверките на Автомобилна администрация са концентрирани в районите на ГКПП като информация за най-много преминаващи бусове имаме за Видин, Русе, Калотина".

Най-голям е броят на нелегалните превози за Русия и Украйна, преминаващи през Русе, а преминаващите нелегални бусове през Видин и Калотина пътуват по направление страни от Западна Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари