Русе - пример за еволюцията на трансграничното сътрудничество в Източна Европа

0
Това е заявил проф. Волфран Маузер от Мюнхен по време на международна среща по повод на изпълнението на проекта „Атлас на глобалните промени в Дунавския регион"
Това е заявил проф. Волфран Маузер от Мюнхен по време на международна среща по повод на изпълнението на проекта „Атлас на глобалните промени в Дунавския регион" Снимка: aerofilms.bg

Русе е пример за еволюцията на трансграничното сътрудничество в Източна Европа.

Това е заявил проф. Волфран Маузер от Мюнхен по време на международна среща по повод на изпълнението на проекта „Атлас на глобалните промени в Дунавския регион“.

На форума, който се финансира от Фонда за научни изследвания на Германия, с цел да се установят възможностите за развитие, иновации и сътрудничество между страните по Дунав, зам.-кметът на Русе Страхил Карапчански е представил пред изследователи от Германия, Румъния и Чехия достиженията и проектите на общината, които имат отношение към бъдещето развитие на целия Дунавски регион. Проф. Маузер е изразил и впечатлението си от програмата и всичко, което прави Русе, за да се развива като нов регион на картата на Европейския съюз.

На срещата са били представени силните страни на Русе, в контекста на Дунавската стратегия, инвестициите, които са направени през първите две години от мандата на ръководството на общината, както и инвестициите, планирани за програмния период 2014-2020 година.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари