Русе поема всички удари от засилващия се международен трафик

5
Парадоксално е, че вместо да помогне за развитието на нашия град, Дунав мост по-скоро пречи и носи негативи
Парадоксално е, че вместо да помогне за развитието на нашия град, Дунав мост по-скоро пречи и носи негативи Снимка: Dunavmost

Дискусия относно постъпленията от таксите за преминаване на Дунав мост

Парадоксално е, че вместо да помогне за развитието на нашия град, ключовото местоположение на Дунав мост по-скоро пречи и носи негативи.

Продължаващата криза със задръстванията и дългите опашки от тежкотоварни автомобили е поредно проявление на системното неглижиране на периферни региони като нашия от страна на централните власти. Градът ни поема всички удари и негативни последици от засилващия се международен трафик, а в същото време растящите приходи от такси на Дунав мост влизат изцяло и само в централния бюджет на национално ниво. Вместо това, значителна част от тези средства биха могли да бъдат използвани на местно ниво за инфраструктурно обезпечаване на натоварените отсечки, поддръжка и цялостно подобряване на градската среда.

Призоваваме властите, вместо да се надпреварват в кризисен PR след всяко задръстване или инцидент, да вложат енергия за вземане на устойчиви и дългосрочни мерки за подобряване живота на гражданите. Вярваме, че е крайно време за решителни стъпки, които да гарантират, че част от приходите от такси за преминаване на Дунав мост ще остават в Община Русе.

Приканваме всички партии и коалиции, регистрирани за участие в изборите в Област Русе, както и граждани и организации да споделят мнението си по този проблем като отговорят на следните въпроси:

1. Смятате ли, че част от приходите от такси за преминаване по Дунав мост трябва да постъпва в Община Русе?

2. В случай, че да, каква част от тези приходи е най-разумно да се отделя за Община Русе?

3. Какъв е нормативният ред, по който трябва да се уреди постъпването на този приход в Община Русе?

Изпращайте вашите отговори и мнения до 26.09.2022 г. на имейл адрес [email protected]. Всички становища ще бъдат публикувани чрез интернет без редакция.

Митко Кунчев, Управител на Сдружение “Проект 7000”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Справедливо Е !
    Справедливо е 25% да остават в Русе и 25% да заминават в София.Останалите 50% да се използват за ремонт на съоръжението и то постоянно.Съоръжението наля милиони в частни и партийни джобове,особенно в периода 1990/2006 десетки милиони са извлачени по небезизвестна схема която беше обществена тайна в Русе и в последствие обект на някакво разследване на територията на цялата държава по всички ГКПП.Хищническото ограбване на приходите на съоръжението доведоха до неговото плачевно,а и в определени моменти отчайващо техническо състояние в предавариен режим.В нормално функционираща държава щеше даже за кратки периоди да бъде изключвано съоръжението от пътният трафик за спешни ремонти на пътното платно.Плачевна история оцеляла в годините с мълчаливото съгласие на длъжностни лица от отговорни институций и агенций,не и без благосклонна партийна благословия и участие на силова групировка.Заметена история,защо не и със своите жертви? Средствата можеше да участват и в подобряване на обслужващата съоръжението инфраструктура на района,а не да клечат на европейски програми,средства и те като пристигнат да бъдат опапкани и работа свършена на две и на три.
  • 25
    2
    Архитекта
    За съжаление Русе е транзитен, граничен, претъпкан град и наистина не е идеален. Има всички негативи на София - претъпкан от хора, коли, а доходите - провинциални. Русе и Гюргево са като Буда и Пеща - там по мостовете между двете части на унгарската столица непрекъснато фучат коли нон стоп. Вероятно има решение целия поток от камиони да не се допуска да влиза в града , а директно да си заминава транзит до дестинацията си. Но за това се иска визия за поне 50 години напред за развитието на Русе, а такива визионери няма.
  • 24
    1
    ...
    и сега нека всеки си представи още по-голям от този трафик плюс купищата неизринат сняг, ледени коловози... господ да ни е на помощ на зима.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари