Русе отбелязва 140-та годишнина от създаването на Военните окръжия в България

0
Пред сградата на Военното окръжие в Русе ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча
Пред сградата на Военното окръжие в Русе ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча Снимка: БГНЕС

Днес от 11:00 ч. пред сградата на Военното окръжие в Русе ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча, посветена на 140-та годишнина от създаването на Военните окръжия в България.

Предвидената от 12:30 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание кръгла маса относно историята на военните окръжия в страната няма да се състои, но въпреки това присъстващите ще имат възможност да се запознаят с основните аспекти от миналото на институцията. Това ще се случи по време на словото на началника на Централното военно окръжие полк. Георги Петков, което е планирано да бъде пред сградата на Военното окръжие в крайдунавския град, съобщиха от Областна администрация Русе.

Паралелно във фоайето на Доходното здание ще бъде подредена и тематична изложба, която ще може да бъде разглеждана на малки групи и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Домакин на събитието, което се организира със съдействието на Областна администрация Русе и Община Русе, е началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев.

Припомняме, че вчера бяха навършени и девет години от създаването на Централно военно окръжие. Всеотдайни и с чувство за дълг към род и родина, днес Централно военно окръжие и военните окръжия в страната дават своя принос за повишаване на военната и отбранителна мощ на държавата, за поддържането на воинските исторически традиции, за патриотичното възпитание на младите поколения, както и за мотивацията им да изпълняват гражданския си и синовен дълг към Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари