Алисе Муртезова: Съществуването на три училища в община Русе е изложено на риск

3
Внасяме искане за извънредна сесия на Общинския съвет, допълни тя
Внасяме искане за извънредна сесия на Общинския съвет, допълни тя Снимка: ПП ГЕРБ - Русе / Facebook

Внасяме искане за извънредна сесия на Общинския съвет, допълни тя

"Десетки ученици от община Русе в момента се обучават незаконосъобразно."

Това каза на пресконференция днес Алисе Муртезова.

"Заради недоглеждане, а може би и заради недостатъчна компетентност на някои общински служители на риск е изложено съществуването на три училища в община Русе. Въпросните общински служители са проспали или недочели Наредбата за финансиране на институциите в предучилищното и училищното образование, като администрацията не е предложила на Общинския съвет да гласува съществуването на паралелките с по-малко от 10 ученици в училищата в селата Тетово, Ново село и Семерджиево. Утре внасяме искане до председателя на Общинския съвет за свикване на извънредна сесия, на която да се обсъди и гласува решение за разрешаване на паралелките с по-малко от 10 ученици в съответните училища", каза Муртезова в позиция, споделена във Фейсбук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    20
    ........
    Татяна Минева е директорката. Мариела Йорданова е кметицата. Егати калпазанките заспали !!! За себе си правят всичко, за да са добре, а за училището и селото пръста си не мърдат. И защо да се хабят? Те, заплатите им си вървят...
  • 11
    19
    русенец
    А защо пак са проспали проблема директорката на училището в Ново село и кметицата ??? Те са първи приятелки. Но хвани едната- удари другата! Аман от тях, да си подават оставките!
  • 18
    18
    НЕ
    Тази е нагла ,трябва да си ходи на село....личи и.Страшна е.
  • 22
    17
    ХА
    АЛИСЕТО КАРА ДЖИП ЗА ХИЛЯДИ , А ПРОСТИТЕ ДА РАБОТЯТ И ГЛАСУВАТ,,,,СТИГА ИЗМАМИ
  • 20
    16
    русенец
    Няма ли да престанете да лъжите хората.Огледало нямате ли да се погледнете и да се засрамите?Ние не искаме такъв кмет- измама и лакомиите ви.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари