Русе отбеляза 144 години от създаването на флота

3

Пред единствения в България Паметник на моряка граждани и представители на институциите поднесоха венци и цветя

"Днес всички вие, командир, адмирали, офицери, старшини, матроси и цивилни служители сте достойни следовници на първосъздателите. Белите ви униформи, увереността и достолепието вдъхват доверие и уважение към вас. България заслужава толкова отдадени синове и дъщери, които защитават интересите ѝ в морските пространства и оказват помощ при бедствия, аварии и други трудни моменти“. Тези думи кметът Пенчо Милков отправи към участниците в церемонията по случай 144-годишнината от създаването на Българските военноморски сили.

Събитието се отбелязва всяка година в дунавския град от представителите на българския флот начело с техния командир – контраадмирал Кирил Михайлов, и представителния духов оркестър.

Пред единствения в България Паметник на моряка граждани и представители на институциите поднесоха венци и цветя в знак на признателност и уважение.

По-рано кметът разговаря лично с контраадмирал Михайлов, като двамата обсъдиха проблемите, свързани с корабоплаването по Дунава вследствие на ковид кризата и военните действия в Украйна, както и възможностите за провеждане на кариерни форуми в Русе и участие на представителни формирования на военноморските сили на празника на града. В края на срещата Пенчо Милков награди началника на Българските военноморски сили със статуетка на Паметника на Свободата.

По традиция официалните лица отдадоха чест на основателя на Дунавската флотилия капитан-лейтенант Александър Е. Конкевич пред паметната му плоча на Флотската кула в Русе.

От 20:00 часа пред Доходното здание се състоя празничният концерт на Представителния духов оркестър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари