Русе не се отказва от зарята в новогодишната нощ

7
Кметът на Русе обаче напомни, че има забрана за хвърлянето на ракети, бомбички и други взривоопасни материали
Кметът на Русе обаче напомни, че има забрана за хвърлянето на ракети, бомбички и други взривоопасни материали

Вече няколко градове в страната обявиха, че се отказват от новогодишната заря

Причината - шумът от фойерверките стресира домашните любимци. 

"Не съм издавал заповед за отмяна на зарята на Нова година, заря ще има в Русе.“ Това каза за кметът Пенчо Милков, цитиран от вестник БРЯГ

Вече няколко градове в страната обявиха, че се отказват от въздушното шоу, а средствата за него ще отидат за благотворителност. В социалните мрежи русенци се изказаха в подкрепа на зарята в крайдунавския град, защото какво е Нова година без заря, аргументират се жителите на града.

Милков припомни, че в навечерието на 2022 г. на площад „Свобода“ пред Общината ще има концерт от 22 часа. За празничното настроение на русенци ще се погрижат две подгряващи русенски групи: PlayUphoria и М.И.Г. 21, а специални гости на русенска сцена в новогодишната нощ ще бъдат музикантите от легендарната Б.Т.Р., които ще изпълнят най-големите си хитове. Концертното им участие започва в 23:00 часа.

Малко преди полунощ кметът Пенчо Милков ще отправи своите благопожелания, а събралите се на градския площад ще могат да чуят и новогодишното поздравление на президента Румен Радев, и да се насладят на празничната заря.

Кметът на Русе обаче напомни, че има забрана за хвърлянето на ракети, бомбички и други взривоопасни материали, които биха застрашили живота и здравето на други граждани. Забраната важи и за празници, и за провеждане на масови обществени прояви. Глобата за нарушение на разпоредбата е от 200 лв. до 500 лв.

Междувременно в социалните мрежи бяха публикувани снимки и постове, че е имало хвърляне на пиратки и бомбички по Коледа и дните след това, и то в централната част на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари