Русе и Разград ще си сътрудничат в привличането на румънски туристи

1
Област Разград ще възстанови членството си в Асоциация „Еврорегион Данубиус“
Област Разград ще възстанови членството си в Асоциация „Еврорегион Данубиус“

Област Разград ще възстанови членството си в Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

Това стана ясно след среща на областните управители на Русе Анатоли Станев и на Разград – д-р Деян Димитров.

Най-вероятно това се стане в края на м. февруари. Областната администрация в лудогорския град членуваше в асоциацията до 2015 г.

Възстановяване на членството е част от мерките, които двамата набелязаха за възобновяване на активното сътрудничество между областните администрации. Сред основните идеи е да се разработи интегриран туристически продукт, който да бъде насочен най-вече към румънския пазар.

Очакванията са още през лятото на тази година да се привлекат повече посетители от северната ни съседка в тези две области, като фокусът ще бъде поставен върху възможностите за комбиниране на различни видове туризъм – предимно исторически, културен, винен и селски. Двамата областни управители се обединиха около тезата, че трябва да се работи по създаването на регионална туристическа стратегия, която да не е фокусирана само върху една отделна област. Всичко това ще се осъществи и с помощта на Асоциация „Еврорегион Данубиус“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Мхм
    Елементарно - защото задръстени селяни може единствено други задръстени селяни да приемат като туристи. На този принцип работи бг туризма.
  • 6
    1
    Пепо
    Моите уважения, но румънските туристи са най-умрелият таргет за който съм чувал. Няколко години вече ги виждаме по нашето крайбрежие. Румънецът иска да плати 100 eur, all inclusive за него, жена му и две селянчета, за които да спят, да се тъпчат сутрин, обед и вечер, като слагат в чантите и за през нощта. Да има пиене без пари непрекъснато и да крещят като полуидиоти от сутрин до вечер на плажа. Да, нашите "туроператори" ги тъпчат с най-невероятните гнусотии, които могат да се намерят на пазара, но румънецът иска да му е пълен тумбака до обядът през последният ден. Него ден се наяжда и напива като прасе /жена му ще кара колата, пълни някоя чантичка да си има и за Румъния, проверява дали му е на ръката пластмасовата лентичка, да покаже на село, че е богат и ходи до България, а не е някой карпатски селяк. След това ордата тръгва, карат като болни от рак и по пътя каквото стане. В България не ги ловат нито актове, нито цивилизовано шофиране.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари