Русе е в топ 10 на градовете с най-много покупки на имоти

6
Най-големият имотен пазар у нас е в София
Най-големият имотен пазар у нас е в София Снимка: Dunavmost

Русе е в топ 10 на градовете с най-много покупки на имоти

През третото тримесечие на 2021 г. у нас са приключени 67 328 имотни сделки, което е с 18.8% повече спрямо същия период година по-рано, предава Агенция Крос. Общо 43.5% от покупко-продажбите за изминалото тримесечие са осъществени на десетте най-големи имотни пазара в страната, а всяка трета сделка е в София, Пловдив, Варна, Несебър или Бургас.

Именно Несебър е отличава с най-голям ръст на закупените имоти спрямо 12 месеца по-рано. Повишението е от 84.5% до 2 572 сделки, което прави морския град четвърти най-голям пазар през тримесечието, оставяйки зад себе си Бургас, където отчитаме ръст от 36%.

Закупените имоти в София са с 25% повече спрямо тримесечие по-рано, докато във Варна и Пловдив отчитаме ръст от съответно 20 и 19 на сто, сочат данни на Имотния регистър към Агенцията по вписвания. В столицата са закупени 8 732 имота през предходните три месеца, като тук следва да уточним, че в статистиката не попадат сделките на зелено.

Пловдив и Варна отново си оспорват втората позиция на най-големи имотни пазари с респективно 4 64 и 4 280 закупени имота, следвани от Несебър и Бургас. В топ 10 на градовете с най-много покупки са още Русе, Стара Загора, Плевен, Пазарджик и Сливен. С по над 1 000 сделки са още четири града - Велико Търново, Добрич, Ямбол и Казанлък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако обожавате да ходите на палатка, но ненавиждате комарите, сега е моментът.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари