Русе е под снежна блокада

7

Силна и обилна виелица в нощта срещу сряда отново затрупа и отряза от околните села Русе.

Дунавският град на практика осъмна блокиран. С падналите още 17 см, снежната покривка достигна 40 см средно, но на места има обилни навявания. Снегът затрупа отново и прокопаните пътечки из Русе и хората трябваше отново да газят в преспите, или да вървят по пътното платно, пише 24 часа.

Рано сутринта, русенци за пореден път се опитваха да изровят колите си от снега, и да ги изкарат до улиците, също затрупани в преспи. Ако основните пътни артерии в Русе са проходими, то е почти невъзможно да се влезе в малките улички в кварталите. Примигва спира и тръгва токът в кварталите „Чародейка” и „Дружба”. Заради затрупаните пътища, за първи път от началото на снежното бедствие, не пристигнаха и вестниците от столицата. Затворена бе и третокласната пътна мрежа в региона, както и пътят Русе – Силистра, а шосето за Варна бе отрязано за автомобили.

Дунав е почти напълно скован в ледена прегръдка. Ледоходът по реката при Русе и Силистра надхвърля вече 80%, 60% при Свищов и Лом. Дунав е напълно замръзнал при Черна вода, Тиса, Велика Морава и Хърсово, а ледоходът при Браила е на 90%. След като във вторник официално корабоплаването в българо-румънския участък бе забранено, в близките часове се очаква ледът напълно да скове реката от Силистра до Русе. Стана ясно, че някои собственици не са прибрали плавателните си съдове в подготвените укрития и сега няколко кораба бедстват в ледовете пред Силистра.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари