Русе е отличник в национална класация за почтеност на институциите

0
„Индекс на Местната система за почтеност – 2015“ е първата по рода си годишна сравнителна класация
„Индекс на Местната система за почтеност – 2015“ е първата по рода си годишна сравнителна класация

Община Русе е оценена изключително високо сред всички 27 общини-областни центрове в националното изследване „Индекс на Местната система за почтеност – 2015“. Резултатите от него бяха представени официално днес в София.

Водещите показатели при кметската институция в Русе са прозрачност на взаимодействието с бизнеса като особен акцент е поставен върху финансовата и бюджетна прозрачност. В сферата на взаимодействие с бизнеса, като добра практика е отчетена Стратегията за инвестиционен и сити маркетинг на Община Русе. Бизнес секторът на Русе е сред по-високо оценените в страната като заема 4-то място в националната класация. Гражданският сектор на Русе е оценен сред водещите, като градът се нарежда на 3-то място по този показател.

„Индекс на Местната система за почтеност – 2015“ е първата по рода си годишна сравнителна класация на ключови институции на местната власт, които изграждат системата на почтено и отговорно управление на местно ниво в България. Индексът на Местната система за почтеност представя сравнителна картина на антикорупционния капацитет, роля и значение на Общински съвет, Кмет, Общинска администрация, Политически партии, Съдебна власт, Полиция, Бизнес, Медии и Гражданско общество в 27-те общини – областни центрове в България.

Инициативата е на Асоциация „Прозрачност без граници”, която се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“. В рамките на събитието днес бяха обсъдени добрите практики и възможностите за усъвършенстване на местната среда. Участие във форума взеха представители на институциите на местната власт, както и областните администрации, неправителствени организации, бизнес и медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари