Русе е градът с най-много зелени таксита

6
Собствениците на икономичните хибридни автомобили монтират газови уредби за още по-големи икономии
Собствениците на икономичните хибридни автомобили монтират газови уредби за още по-големи икономии Видео: NOVA

Собствениците на икономичните хибридни автомобили монтират газови уредби за още по-големи икономии

Високите цени на бензина и дизела накараха много практични българи да потърсят начин да намалят разходите си за гориво. Дори собствениците на икономичните хибридни автомобили монтират газови уредби, идея която на пръв поглед изглежда нелогична.

Русе е градът с най-много зелени таксита. Филип кара хибридната кола от началото на пандемията и е категоричен-газовата уредба дава близо 50 на сто икономия на гориво.

"За 100 километра, ако се движи този автомобил само на бензин, грубо казано, 5 литра гориво -това са 15 лева, ако се движи на газ това са 7-8 лева", изчислява Филип Хайвазян, предава NOVA.

Милен току-що се връща от поредния курс до Букурещ. Той също кара хибрид с газова уредба. И прави сметка какво би струвало пътуването до румънската столица със стандартното гориво и на газ.

"Колата като разход изгори около пет, пет и половина на сто газ. Разликата щеше да е двойна, защото съм правил същия път с автомобила на съпругата ми, която също има хибриден автомобил, но без газова уредба и той изгаря двойно повече гориво, защото е само на бензин", твърди Милен Петков.

Монтажът на автогазовите уредби на хибрид отнема повече време и системата е малко по-скъпа - от 1500 до 2000 лева. Плюсовете при монтирането на газова уредба са и в това, че няма загуба на багажно пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    24
    Дърт Манаф
    Евлоги,многоников пе...ас скрий се в клоаката от която си излязъл/стара гъзора/ да не ти сцепя гъзът на две!
  • 3
    23
    Глупендеров
    Бакшишите ще ни оправят!
  • 7
    22
    До Стан
    Личи си! Затова кибичиш тука и ръсиш коментари щото нали живот си живееш
  • -8
    21
    Станчо
    Пия си аз кафето на улица Съборна, после си накупих дънки на Филип Плейн и тениска, живот си живея, в Русе нямаше с кого да си кажа една приказка, само пенсионери.
  • 12
    20
    Гошо куче лошо
    Във всеки град е пълно с мрънкачи. От Петрич до Варна през София. Все има някой за нещо да се оплаква. Града му бил малък, на другия града бил ужасен, било пренаселено. Угодия на кривия бедняк няма. Истината е че има хора да живеят добре навсякъде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари