Русе е голям и опасност дебне отвсякъде!

0

С ниските температури по традиция идват немалко проблеми за русенските пешеходци. Въпреки сериозните предупреждения на местната власт, множество от тротоарите, дори и в централната част на Русе, са заледени и движението по тях продължава да е предизвикателство.

Десетки хора потърсиха помощ в русенската болница след падане още в първите часове след застудяването между Коледа и Нова година в Русе. Подобни случаи продължава да има и след настъпването на новата година.

Наред с това обаче хората трябва да се предпазват и от внушителни ледени висулки и надвиснал от покриви и навеси сняг.

Според Закона за устройство на територията собствениците са длъжни да се грижат за своите имоти и да ги стопанисват така, че да не създават опасност за околните.

"Предвидените санкции варират между 40 и 200 лв.", уточни за Topnovini.bg директорът на общинската дирекция "Управление при кризи" Спасимир Димитров.

"До момента при проверките, които се извършват постоянно от служители на Общинско звено "Контрол, охрана, обществен ред и сигурност" има съставени 28 предупредителни констативни протоколи. При последвалите проверки предписанията са били изпълнени и няма санкции", добави Димитров.

Той припомни, че ангажимент на Община Русе е да почиства тротoари, около които няма жилищни сгради, обекти собственост на фирми или магазини. Там се чисти с малогабаритна техника или ръчно и се осолява.

Този ангажимент днес се изпълнява в централната част на града и в някои от кварталите, където до момента не липсваха заледени тротоари и алеи.

"Освен това през работно време Общината и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе продължават да реагират на сигнали за почистване на опасни ледени висулки или непочистени от снега навеси и покриви. През почивните дни за това отговарят служителите на РДПБЗН - Русе", коментира още Димитров.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Хех
    Поредното с промит мозък дето ще го вземат...а ако е тъпичко кат Кирчо, ще ни го върнат
  • Хех
    18тия...разбрахме че си горд че имаш дете вундеркинд... после кат стане милионер че те вземев ли при него там в рая, или ще...
  • до 17,12,14 и така нататък
    Нека ви върна към темата. Все пак е чудесно, че все още има такива деца. Те печелят състезания на различни места (мисля също...
  • въпросче
    колко пък да е тайно това наддаване щом и самозваните журна(г)листи от дунавм(пр)ост са разбрали за него
  • До 17
    Пфффф, не пффф... да те видя какво ще говориш, ако детето ти е или би било прието с пълна стипендия там. Имаше нещо за...