Румяна Ченалова: Утре ще осъмнем без ток или на цени, на които не можем да си го позволим

1
Закриването на ТЕЦовете чрез тези териториални планове е престъпление, смята тя
Закриването на ТЕЦовете чрез тези териториални планове е престъпление, смята тя Снимка: БНР

Закриването на ТЕЦовете чрез тези териториални планове е престъпление, смята тя

Европа изгражда инсталации за улавяне на вредните емисии, но България унищожава енергоизточниците си по начин, чиито последствия са разруха и зависимост. Това констатира юристът и бивша съдийка Румяна Ченалова. Тя призова за подкрепа на протеста на миньорите и енергетиците, защото "енергийната ни сигурност е в опасност".

Има протести за лични каузи. Има режисирани с подмолни цели. Протестът на миньорите не е само за поминъка им, защото от него зависят икономиката на цели региони и стандартът на стотици хиляди.

Закриването на ТЕЦовете по ТОЗИ НАЧИН чрез тези териториални планове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

Енергийната ни сигурност е в опасност.

Ще строим ВЕЦове, ще покриваме земята със соларни панели. Разбира се не ние, а приближените на властта, за да е сигурно рестото, наречено от закона подкуп.

Няма анализ ще достигнат ли заместващите енергийни източници необходимата мощност при съобразяване климатичните характеристики на България, водните ресурси, слънцегреенето и т.н.

Реакторите в Козлодуй са с изтичащ срок на годност. Подарихме реакторите за Белене.

Енергийна независимост?

Утре ще осъмнем без ток или на цени, които не можем да си позволим.

А има алтернативи, но за тях ЕС не плаща. Европа изгражда инсталации за улавяне на вредните емисии, но България унищожава енергоизточниците си по начин, чиито последствия са разруха и зависимост.

България е значима само като местоположение, територия на която е най- добре да няма българи.

Това е целта, това са последиците.

Срещу тях е протестът на миньорите, независимо как го формулират срещу предателите, срещу еничарите в българската политика , които съзнателно изпълняват целите на презиращата ни Европа и колониалиста САЩ.

Протестът е за нас.

И всички трябва да сме там - по пътища и магистрали. Там са барикадите днес.

За това - стани и тръгвай - ако имаш чест и българско сърце!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Гост
    ,,Протестът на миньорите не е само за поминъка им, защото от него зависят икономиката на цели региони и стандартът на стотици хиляди,,...А къде отиде поминъка на мнооого българи за тези 30години със масовото затваряне на държ.предприятия!?Защо тогава миньорите ,и енергитиците не се застъпиха за тези хора ,а искате сега останалите българи да се застъпват за тях.Масово след затв.на държ.предприятия хората бяха оставени на произвола на съдбата.Сега да не реват ,а да вземат в ръце съдбата си както други стотици хиляди преди тях го направиха.
  • -6
    1
    Гнус!
    Тоя дърт миндил, обявена официално за "гнила ябълка", що не е при бай Ставри, ами е изпълзяла да бълва пак?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари