Румен Спецов: НАП не установи нарушения при доставките на горива

0
Шефът на приходната агенция отговори и на обвиненията от собственици на малки бензиностанции, че отношението към тях е различно от това към големите компании
Шефът на приходната агенция отговори и на обвиненията от собственици на малки бензиностанции, че отношението към тях е различно от това към големите компании Снимка: БНТ

Шефът на приходната агенция отговори и на обвиненията от собственици на малки бензиностанции, че отношението към тях е различно от това към големите компании

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов коментира пред "Говори сега" проверките на приходната агенция в бензиностанциите след качването на цените на горивата и създалата се паника сред хората.

Не е вменявано на НАП да установява картели, възложено ѝ е да се търсят данъците и придвижването на стоките, категоричен бе той.

"Не мога да говоря за картел, но това, което НАП е установила, нямаме нарушение на доставките на горива", заяви Спецов.

Спецов отговори и на обвиненията от собственици на малки бензиностанции, че отношението към тях е различно от това към големите компании.

"Не мога да говоря от името на държавата, а от името на НАП. Аз имам пред мен цялото движение на цените в съответния ден. В НАП постъпва ежечасна информация по отношение на продажбите и много ясно се вижда как в 10 ч. една от тези бензиностанции вдига цените на бензина на 3.15 лв. В 15 ч. цената е 3.04 лв. В 20 ч. цената отново е 3.15 лв.", каза шефът на приходната агенция.

НАП продължава да проверява цените на олиото, производството и преработването му, наличието на суровини и транспортирането към веригите. Според него хората сами са си създали напрежение на 12 март, когато имаше опашки за олио, за това са спомогнали социалните мрежи и медиите.

"Оказва се, че те са разпечатали брошурите 14 дена преди самата промоция и брошурите са разпространени 7 дни реди осъществяването ѝ. Тоест, наличието на промоция от 26% не показва някакво злонамерено действие. В същия ден имаше промоция и в друга верига. Олио има и към днешна дата няма никакъв повод за паника или съмнение, че нещо ще свърши", каза Румен Спецов.

Вчера НАП проведе акция във фирма в Камено, където иззе 300 000 тона зърно без документи.

"Преди това имахме информация от Министерството на земеделието за установени разминавания в декларираните при тях количества зърно и това, което е установено в съответната база. Разликата е 300 000 тона, това са около 200 млн. лв. Декларирано е едно количество, което те имат, впоследствие е установено по-голямо количество, което е на място", обясни Спецов.

В началото на акцията никой от служителите на фирмата не е съдействал, по-късно през деня са се появили представители, които са предоставили исканите документи. Напрежението вече е туширано, компанията продължава да работи и да изнася зърно.

Според Румен Спецов няма да бъде прието предложението на Корнелия Нинова за въвеждане на форсмажор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    А какво стана с въпроса за фирмата с милион и кусур задължения и продадена на клошар? О, Спецов, забравих, че е била твоя. Ама и ти си си паднал на мястото, тарикат неден!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари