Румен Радев: Явно АЕЦ-ът ще се изгражда като магистралите – на тъмно

0
България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, каза държавният глава
България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, каза държавният глава

България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, каза държавният глава

В несекващите караници за влияние, пари, постове управляващите забравят най-важното - че носят отговорност преди всичко за сигурността и благосъстоянието на хората. Националната сигурност изисква управлението да гледа отвъд постовете, своите интереси и мандати и да върне фокуса си върху проблемите на обществото. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпроси днес, цитиран от пресцентъра на Президентството.

Попитан за прекратяването на дерогацията за доставки на петрол към „Лукойл Нефтохим“, президентът заяви, че има риск и от дефицит, и от повишаване на цени, но така и не са показани публично разчети за ефекта от такова решение. Държавният глава посочи, че липсват също аргументирани разчети и модели за важните промени в Закона за енергетиката, свързани пряко с благосъстоянието и устойчивото развитие на българската енергетика и икономика. „Точно и затова върнах закона в парламента за повторно обсъждане“, каза президентът.

Румен Радев припомни, че служебното правителство е успяло да убеди „Лукойл“ най-сетне да регистрира своята икономическа дейност в България, да внесе авансово 180 млн. лв. корпоративен данък, при положение че за предходните 20 години такъв данък е събран в размер на 70 млн. лв. „Как успя служебното правителство да гарантира устойчивата работа на рафинерията и да свали цените от 3,50 на 2,40 лв за литър бензин, а сегашните управляващи не могат? Време е вече да се задават правилните въпроси и то към когото трябва“, допълни държавният глава.

Явно АЕЦ ще се изгражда като магистралите – на тъмно“, заяви президентът в отговор на въпрос за решението да започне изграждане на 7-и и 8-и блок в АЕЦ "Козлодуй". Румен Радев посочи, че България задължително трябва да развива своята ядрена енергетика, но за да бъде този процес устойчив, ефективен и ефикасен, трябва да се проучат, анализират и съпоставят всички възможни варианти по редица важни параметри като локация, лицензи, безопасност и най-вече време и средства за изграждане. „Това не се случва“, каза президентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До смехурко 1
    Твоят Румба е бесен, че не може да защитава интересите на Путлер в страната ни и Мутрафонова отново ще му чете конско. Или какво, да правим референдум и дали да строим атомна централа ли? Нали всички българи са специалисти по енергетика, ядрена енерия и какво ли не още. Кое е на тъмно, премиерът съобще гласно и по телевизията, че ще се строи. Кое е на тъмно. Нима има избран изпълнител??? Или има вече сключен договор??? Явно го е яд, че не стана по време на неговите служебни правителства и сега друг ще си пише заслугите
  • 0
    1
    фена на Путин
    Румбата пак им пусна откос с едрокалибрената картечница. Голям е ! Браво Румба, България е зад теб.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари