Румен Радев: Винаги съм защитавал българския интерес

6
Въпросът е чии интерес защитават някои политици от Народно събрание
Въпросът е чии интерес защитават някои политици от Народно събрание Снимка: Facebook

Въпросът е чии интерес защитават някои политици от Народно събрание

Сегашните управляващи нямат свое мнение и позиция, а следват това на големите партньорски държави заяви президентът Румен Радев в коментар за напрежението, което възникна между правителството и президентството след визитата на украинския президент Володимир Зеленски.

Радев изтъкна, че никога не е отказвал да приеме президент на друга държава, когато има негово настояване. Разкритикува, обаче, Министерски съвет, че не е спазил правилата на протокола и не е съгласувал предварително визитата с президента Радев, а го е уведомил впоследствие, предаде БНТ.

"В тази ситуация най-лесно за мен беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България, не е добър сигнал и към 300 000 българи в Украйна. Така че аз се надявам Министерски съвет да спазва елементарните правила на протокола и в бъдеще такива събития да бъдат съгласувани.

Винаги съм защитавал българския интерес, а не на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и правителството? Кое задава тяхната политика? Миналият октомври един от президентите от Източна Европа изпрати проект на декларация за незабавна подкрепа на членството на Украйна в НАТО от всички държави в Източна Европа. Тогава отказах да подпиша, защото приемането на Украйна в НАТО преди установяването на траен мир там означава пряк конфликт НАТО - Русия. И тогава се надигна един вой срещу това и сега същите тези яростни критици изведнъж промениха мнението си и приеха моята теза. Въпросът е имат ли собствено мнение и позиция? Защото те безпрекословно следват мнението на големите държави, което в случая е добре, защото те имат разумна позиция, но всъщност нашите управляващи нямат свое мнение и позиция и това е големият проблем. А национално отговорното поведение изисква да имаш собствено мнение", каза Радев.

Той покани всеки, който иска да инициира процедура по импийчмънт да заповяда, но добави, че водещите политически сили трябва да имат свои позиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    До Stanko
    Наистина, Много надървени са зад тебе и зад Радев !
  • -1
    6
    112
    Време е за разправа с петата колона на Русия ! Първите стъпки са направени, но трябва прекъсване на паричния поток към синовете и внуците на комунистите ! Като начало да се обявят от службите ядрата и адресите на злостната проруска пропаганда и заглушаването им ! Но не само за ''Служебно ползване '' ,а откриване ! Както прави Путин в Русия !
  • 5
    5
    Пепи
    Най-големите политически измамници ПП-ДъБъ! Няма да теглим заеми - изтеглихме 9 млрд Няма да предадем българския интерес в Македония - предадохме го Няма да пращаме оръжия за Украйна - пратихме оръжия за 6 млрд Ще чегъртаме Бойко до дупка и няма да се коалираме с него - направихме правителство с ГЕРБ Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС - ще променяме конституцията с тяхна подкрепа Не ни диктуват от никое посолство - излезе запис, че съгласуваме хората си с посолството > Референдумът е право на всеки българин - забраняваме го! Следващата стъпка е да закрием държавата до края на годината и айде с 200 на някой остров - продължаваме промяната!
  • 3
    4
    Sтанко
    ген.Радев! Само ти остана истински! Всичко друго хем не знае - хем е продажно. Дадоха се за чужда кауза... нещастници са! Лузърите дето плямпат - няма да просперират! Огънят няма да ги пощади и ще се чудят от къде им е дошло....Давай смело напред генерале! Зад тебе сме и сме много!
  • -6
    3
    Бах
    Каунът зеленочорапник винаги е защитавал руският интерес. Той е национален предател и мястото му е в Белене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари