Румен Радев проведе среща с президента на Чехия

0

Разговорът се е състоял в рамките на инициативата „Три морета“ във Вилнюс

Държавният глава Румен Радев проведе среща с президента на Чешката република Петър Павел. Разговорът се състоя в рамките на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“ във Вилнюс, съобщават от Президентството.

Президентът Радев оцени високо активната подкрепа на Чехия за пълноправното присъединяване на България към Шенгенското пространство, както и за членство в ОИСР. "Премахването на сухопътния контрол по границите в Шенгенското пространство ще разкрие по-големи икономически възможности в региона, затова разчитаме на последователната подкрепа на Чешката република", заяви Румен Радев.

В контекста на планирано посещение у нас на Петър Павел Двамата президенти отбелязаха потенциала за задълбочаване на търговските и икономическите отношения между България и Чехия, както и възможностите за сътрудничество в сферата на сигурността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари