Румен Радев: Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре

7
Стотици българи са се обединили срещу мафията в държавата
Стотици българи са се обединили срещу мафията в държавата Снимка: Георги Кожухаров

"Протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре, стига да сме мъдри и непреклонни"

Това каза президентът Румен Радев, който е сред протестиращите в негова подкрепа пред президентската институция, предаде  Агенция „Фокус“

"Трябва ясно да заявим нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013 година и да се делим на леви, десни, сини, червени, русофили, русофоби, американофили и американофоби, няма да се делим на българи и турци. Не сме тук, защото сме еднакви, за да защитим свободата си. За да бъдем себе си, първо трябва да бъдем свободни. Тук сме за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола, който погазва принципа за невинност. Тук сме да кажем „не“ на страха, на който се опира мафията, завладяла държавата. Да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи, прокудени от отчаяние. България е за всички тях, не е бащиния на автократа, нито собственост на олигарсите. Тя е за всички нас “, допълни той.

Президентът Румен Радев заяви пред протестиращите пред президентството около 1000 души, че  "трябва да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони прокудени емигранти".  Както и вчера, той завърши словото си с призива "Мафията - вън".

Радев призова протестиращите да не се делят на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, на американофили и американофоби, на еврофили и еврофоби, българи и турци и така няма да бъдат повторени грешките от протестите през 2013 г. "Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме защото имаме ясно кредо - свобода законност страведливост за всеки един в България, каза той".

Множеството скандира "Радев, Радев", "Българи - юнаци", "Гешев е позор, оставка и затвор".

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари