Румен Радев: Превръщането на медии в инструмент за политическа саморазправа e заплаха за обществото

0
От Прессекретариата на държавния глава изпратиха позиция по повод на вулгарните публикации, свързани с близък човек до кандидат за кмет на София
От Прессекретариата на държавния глава изпратиха позиция по повод на вулгарните публикации, свързани с близък човек до кандидат за кмет на София Снимка: БГНЕС

"Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество".

Това се казва в позиция на Прессекретариата на държавния глава по повод на вулгарните публикации, свързани с близък човек до кандидат за кмет на София.

"Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика", се казва още в позицията.

Ето и целия текст:

"Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за  замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика. Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество. Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения. Надяваме се това да е началото на дебат, който да доведе до оздравителен процес в българската журналистика."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари