Румен Радев: Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии

0
Не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа
Не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа

Не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа

Президентът Румен Радев публикува в социалните мрежи изявление във връзка с 9 май. Ето какво написа той:

„78 години след края на Втората световна война в Европа отново се водят бойни действия, а народите очакват да се възцари мир.

Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии затова наш дълг е да помним ужасите на Втората световна война, довела до изтреблението на десетки милиони. Не войната, а диалогът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа, в която всеки народ има право на свое място и на достойно бъдеще.

Честит Ден на победата над нацизма, честит Ден на Обединена Европа, дълбок поклон пред подвига на българските ветерани от Втората световна война, пред предците ни, опълчили се срещу Холокоста и човеконенавистите идеологии. Вечна памет пред саможертвата на всички загинали за свободата. “

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари