Румен Радев: Правото на здраве, а не приходите, трябва да бъде водещият принцип на здравеопазването ни

3
Президентът поздрави медицинските работници по случай професионалния им празник
Президентът поздрави медицинските работници по случай професионалния им празник Снимка: Facebook

Президентът поздрави медицинските работници по случай професионалния им празник

"Правото на здраве, а не приходите, трябва да бъде водещият принцип, на който се базира системата на българското здравеопазване". Това заявява президентът Румен Радев в поздравление до медицинските работници и специалисти по случай Световния ден на здравето – 7 април, съобщиха от Президентството. В приветствието си държавният глава подчертава, че същинският дебат за бъдещето на здравната система в България трябва да бъде посветен на нуждите на пациентите и медиците.

„Световният ден на здравето е ден за признателност и уважение към вас, хора на здравето, за усилията ви да съхраните най-ценното – живота. Избирам да ви назова хора на здравето, защото сте посветили себе си на най-човеколюбивата професия, заявява Румен Радев.

Държавният глава подчертава също така, че всеки български гражданин има право на здраве, което се изразява в достъп до качествена медицинска помощ, информация, обучение и грижа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари