Румен Радев от ЦИК: Ще продължим да отстояваме националните интереси

0
Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия
Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия Видео: NOVA

Церемонията се проведе в НС

Румен Радев и Илияна Йотова приеха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната избирателна комисия. Те бяха връчени от председателя на ЦИК Камелия Нейкова. Тържествената церемония се проведе във фоайето на сградата на Народното събрание, предаде NOVA.

ЦИК се пребори с всички предизвикателства и проведе честни и прозрачни избори. Румен Радев и Илияна Йотова постигнаха безапелационна победа. Високият резултат задължава и сега очакванията към вас ще бъдат по-високи. Нямам съмнение, че ще отговорите на надеждите на българските граждани, които желаят промяна. Законодателната власт и президентската институция ще работят заедно за благоденствието на страната ни”, каза председателят на НС Никола Минчев.

Изборите са фундамент на демокрацията. От начина на тяхното организиране зависи легитимността на институциите и способността ни да отстояваме нашето бъдеще. През тази години гласувахме четири пъти. Това беше истинско изпитание както за избирателите, така и за ЦИК. За първи път се въведе машинно гласуване и в страната, и н чужбина. Трябваше да се спазват и мерките срещу коронавируса. Ще вложим всички усилия, за да оправдаем високото доверие, което ни гласуваха хората. Ще работим за националните ни интереси”, заяви Румен Радев след получаването на удостоверението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари