ЦИК отказа на Румен Радев среща за изборите

0
"Не е нормално и коректно да се провежда такава среща, Румен Радев все пак е и кандидат", коментира Георги Баханов, член на ЦИК
"Не е нормално и коректно да се провежда такава среща, Румен Радев все пак е и кандидат", коментира Георги Баханов, член на ЦИК Снимка: БГНЕС / Архив

Централната избирателна комисия отказа да присъства на среща, организирана от администрацията на президента, на която утре ще се обсъдят актуални въпроси за предстоящите на 14 ноември избори

От писмо, изпратено от президентската администрация до ЦИК, стана ясно, че на срещата на "Дондуков" 2 са поканени представители на Министерството на здравеопазването, на Министерството на външните работи, ДАНС, Националното сдружение на общините и фирмата "Информационно обслужване", пояснява БНР.

Секретарят на Комисията Севинч Солакова обаче възрази ЦИК да участва:

"Смятам, че не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите".

Членът на ЦИК Георги Баханов подкрепи Солакова:

"Считам, че не е коректно и нормално да се провежда такава среща в президентството и то по покана на президента, който, пак казвам, е и кандидат за президент".

Баханов допълни, че срещите на ЦИК с Министерството на външните работи, ДАНС и "Информационно обслужване" са регулярни.

ЦИК вече е поканила на среща и здравния министър, и държавния здравен инспектор по темата за усложнената ситуация с пандемията и изборния процес.

Димитър Димитров - заместник-председател на ЦИК, също добави аргумент за отказа Комисията да присъства на планираната среща в Президентството, като напомни за предварително планирана среща на ЦИК по това време с мисията на наблюдателите на изборите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа:

"Тя е само един час преди това, те ще дойдат тук, за да ни видят. Няма как за десет минутки да се мернем, да помахаме и да тръгнем на друга среща".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари