Румен Радев: Нека оставим политиката извън поделението

0
От полигона в Ново село държавния глава отказа коментар по текущите политически въпроси
От полигона в Ново село държавния глава отказа коментар по текущите политически въпроси Снимка: БТА

От полигона в Ново село държавния глава отказа коментар по текущите политически въпроси

Нека оставим политиката извън поделението. Това каза президентът румен Радев пред военнослужещи в полигон „Ново село“, където е на посещение с италианския си колега Серджо Матарела.

Българската армия все още е поставена в условията на липса на достатъчно ресурси за воденето на бойна подготовка. Също така вие работите и живеете в условия, който са далеч от необходимостта. Но като върховен главнокомандващ въоръжените сили искам да ви кажа, че проблемите с ресурсната несигурност, ниския социален статус, вашето ви лично оборудване и въоръжение ще останат в историята“, каза Румен Радев, цитиран от bTV.

Той припомни, че като държавен глава от години настоява за повишаване на статуса на заетите в армията, за да са военнослужещите ни по-добре мотивирани.

Най-после държавната машина се задвижи и тук искам да поздравя новото ръководство на Министерство на отбраната. Със задоволство мога да кажа, че най-после има разбиране във всички партии в парламента. След моите многократни призиви не за спешни, а за аварийни мерки, за повишаване на социалния ви статус и за пресичане на отлива от българската армия, най-после започват да се вземат мерки“, допълни още Румен Радев.

Държавният глава подчерта също така, че заплатите на военнослужещите ще бъдат сериозно повишени. Той обеща и по-добри условия на труд, както и бърза модернизация на отбраната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари