Румен Радев: Не приемам предоставянето на боеприпаси

4
Мирът няма военно решение!
Мирът няма военно решение!

Мирът няма военно решение!

Президентът Румен Радев обяви пред украинския си колега Володимир Зеленски, че още в първите часове е заклеймил руската агресия в Украйна.

"Искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна и с жертвите от тази жестока война, която бушува и в момента. В първите месеци България подаде ръка на хиляди граждани на Украйна, и много от тях продължават да бъдат под закрилата на българската държава", каза българският държавен глава.

Той отбеляза и за подписаната днес декларация за военна подкрепа от страна на България към Украйна.

"Тази декларация е важна стъпка в развитието на нашите отношения, но аз не приемам предоставянето на боеприпаси, особено от резервите на българската армия. Аз като президент, като Вас, имам ангажимент отбранителните способности на България да не намаляват, защото средата за сигурност е тревожна и в нашия регион, още по-сериозно за всички нас е, че конфликтът се разширява и придобива нови измерения", посочи още Радев и допълни, че бойните действия стават все по-ожесточени, "загиват все повече хора, сред които и българи от общността в Украйна".

"Този конфликт няма военно решение и все повече и повече оръжие, трудно води до това мирно решение, което не се получава. В тази връзка е важно да обръщаме внимание и на последователните усилия за деескалация и търсене на мирни решения, със средствата на дипломацията. Много се надявам да видим по-скоро мирно решение, надавям се това да стане в светлината на дълбоките културни връзки между нашите народи", посочи Ремен Радев.

Той откри инициативата на президента Зеленски за "Формулата за мира", която е в 10 точки.

На свой ред украинският президент благодари още веднъж за поканата да посети България и за подкрепата, която страната ни оказва на хилядите украински бежанци, потърси подкрепа и подслон у нас.

"Това не е конфликт, а война, война на изтощение на Украйна, за избиване на украинци, не на други държави и слава Богу", отбеляза той.

Зеленски обаче се обърна и към Радев с думите: "Ваше право е да не подкрепяте военната помощ за Украйна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    браво на президента Радев!
    не го вярвах, ама излезе мъж и показа, че има интерес за добруването на България, не като това поставено марионетно американско правителство само да дава гъза на цялата ни държава и гражданите й на американските еврейски свини, сатанисти и антихристи
  • -2
    5
    С.С.
    За комунистите като ход, остава само Балкана ! Хайде да ви видим ,че и мандри не останаха, па и Путин свърши парите .
  • -5
    4
    До 3
    Имаш апартамент от АБПФК, гордееш се с Радев ,а работиш и живееш в Германия ! Май имаш раздвояване на личността ? Я иди да работиш в Русия ,пък да те видим тогава !
  • 13
    3
    Fdse
    Да,наистина сме горди с Вас ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ.Вашето изказване ме прави горда!!!
  • -15
    2
    аз
    руски ибрик е алф радеф
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари