Румен Радев: Не подписах за Украйна в НАТО, защото това означава война между Алианса и Русия

6
Ценовият таван на газа е тема, която само се дискутира в ЕС, каза президентът в края на Европейския съвет в Прага
Ценовият таван на газа е тема, която само се дискутира в ЕС, каза президентът в края на Европейския съвет в Прага Видео: БНТ

Ще предоставя на партиите достатъчно време, така че да могат да обсъдят принципите и приоритетите и да се излъчи управленско мнозинство и правителство.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Прага, предава БНТ.

"Очаквам да не забравят, че трябва да поставят на първо място интересите на българските граждани. Изключително важно е да имаме парламент, защото нашият български конституционен модел на властта се основава върху парламента", коментира той.

На въпрос на БНТ относно критиките на "Демократична България" по негов адрес и заявката им, че ще внесат проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна в НС, Румен Радев коментира:

"Изумително е, че на фона на енергийната и икономическа криза в цяла Европа, "Демократична България" бърза да тласне страната ни във войната, още дори преди да е свикан парламентът. Ако със същата страст, с която лобират за Украйна в НАТО, работеха за правосъдната реформа и за интересите на българските граждани, сега обществената тежест на тази формация щеше да бъде различна."

С пълна убеденост не подписах декларацията за Украйна в НАТО, защото това сега означава война НАТО - Русия, заяви той.

Радев коментира и обсъждания таван на цените на газа в ЕС.

"Таван на цените на газа е тема, която само се дискутира в момента. Да, има желание да се справим с ценовата криза, но тепърва ще се обсъждат и на други съвети тези механизми. Лидерите препоръчаха на ЕК за следващия съвет на 20 октомври комисията да предложи стъпки така че да бъдат овладени цените, така че да има реформа на европейския пазар за газ."

Лидерите на страните от ЕС заседаваха в Прага, тъй като Чехия в момента председателства Европейския съвет.

Срещата им се проведе ден след като в чешката столица се събра "Европейската политическа общност", за да демонстрира единство и сътрудничество по отношение на сигурността и енергетиката. В дневния ред на лидерите на 27-те бяха новите санкции срещу Русия, мерки за стабилизиране на енергийния сектор и икономиките на страните-членки. Президентът Румен Радев представлява България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Хаха
    Анализаторе, пий си ракията и не се занимавай.
  • 2
    8
    Мнение
    А тези, които подкрепят НАТО им липсват аналитични умения и способността да запомнят числа, които в определени моменти имат ключов характер!
  • -4
    7
    Слава усрайне
    Бравооо Румене, аз продължавам да лапам на руснаци и да продухвам брадати чеченци. Мечтая да излижа гъза на разПутин
  • -2
    6
    Слава усрайне
    Бравоооо Румене! Fuck off USRAINE
  • 1
    5
    Песимист
    Мутрофанова ли така каза ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари